måndag 13 september 2010


356:-

Köpte lite kompletterande böjar till avloppet idag. När jag kom till kapellet kröp jag direkt ner under golvet och lade en bit avlopp till. Snickaren kom medan jag var under huset och levererade utrustning till fogningen. Han drog vidare för en golfrunda utan att jag ens såg honom. Vi växlade dock några ord genom det uppbrutna golvet.
Jag blandade fogmassa men jag hällde i för mycket vatten så hela säcken gick åt. Det var inte meningen att det skulle bli så för jag behöver ju mera fogmassa när jag ska sätta klinker på och runt den uppgjutna klacken vid rören för golvvärmen. Nu åker jag på att köpa en ny säck. När jag fogat klart visade det sig att jag gjort över med ca en tjugondel av det jag blandat.
Det var nervöst att foga. Massan stelnade så snabbt att jag blev stressad. Svetten rann ner i ögonen på mig när jag höll på. Sedan våttorkade jag det hela med svamp tills det mesta av fogmassan på plattorna var borta.
Det såg bra ut när jag var färdig. Tillräckligt bra. Det är något man mår bra av att lära sig. Att det räcker att någonting blir tillräckligt bra. Vetskapen om att man klarat av att genomföra något som är tillräckligt bra är skönt för självkänslan.

2 kommentarer:

Miss Gillette sa...

Amen broder. Jag hade nyligen en liknande upplevelse och instämmer helhjärtat.

Eddie sa...

Gött dä!