måndag 27 september 2010

Idag har det varit hantverkare i kapellet hela dagen. Jag tog en snabbsväng upp på lunchen och två hantverkare påträffades i det lilla apparatrummet. Det var MR Kyl & Värme som var där och fortsatte rörinstallationen och elektrikern var också på plats och satte upp centralen. När jag kom upp från jobbet såg det ut så här.
Prydliga rördragningar.
Elcentral med spänning framdragen. Gud i himmel vad komplicerat det ser ut.

Jag fortsatte med avloppsrören i taket i apparatrummet och blev i stort sett klar. Jag upptäckte att jag tyvärr fått bakfall i en del av avloppssystemet så jag måste koppla isär lite och korrigera felet. Jag kröp under huset och isolerade inkommande vattenledning också. Sedan röjde jag på vinden för elektrikern vill in där imorgon och dra lite el. Jag var inne i ett utrymme jag aldrig varit i förut. Ett stickutrymme på vinden där jag i framtiden kan göra ett litet kallförråd.

Plötsligt svängde MR Kyl & Värme in på gården igen. Hantverkare R kom för att göra ett kvällspass och det är väl bara att buga för företaget.

Jörgen kom upp och vi skulle prova grammofonförstärkaren.
Vi kopplade upp det hela men det brummade tråkigt. Då insåg vi att det fattades komponenter på kretskortet. Som tur var hade vi de fyra kondensatorer som fattades. Till höger om grammofonen står förstärkaren. Den är byggd i två aluminiumlådor. I den ena sitter kretskort och anslutningar. Den andra innehåller nätdelen, d v s strömförsörjningen till kretskortet. Man delar med fördel upp en sådan här förstärkare på det sättet eftersom själva förstärkaren är känslig för störningar från växelspänningen. Vi matar likspänning i kabeln mellan nätdel och förstärkare. Efter lite funderande insåg vi att även min nätdel hade en del övrigt att justera. Nålen på grammofonen var dålig också så jag ska byta hela pickupen imorgon.

JS kom upp med ett högtalarelement som behövde kantas om.

När jag åkte hem såg det ut så här.
En herrans massa rör åt alla håll. Listen som innertaket ska vila på syns som en bård runt rummet. De rören vi ser i taket här kommer alltså att vara dolda när allt är klart.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Eddie!
Ser bra ut men jag hade nog satt några hålband till på avloppsrören.

MVH
kludden

Eddie sa...

Det lutar åt ett jag får ta bort de som redan finns eftersom jag måste trixa så jag får bättre fall på toaavloppet. Sen sätter jag upp fler hålband.