torsdag 9 september 2010

Fikade hos Miss Gillette idag under en paus i en tjänsteförrättning. Trevligt att träffa henne och hennes make. Fick lite litteraturtips på köpet.
Efter jobbet åkte jag och Fixaren upp till kapellet. Fixaren stack direkt ner till Joffa och jag applicerade (underbart ord) andra och sista lagret tätskikt.
Nu är apparatrummet skyddat som vore det ett duschrum. Det gör ju inget att vara extra noga i det man gör trots att det aldrig ska vara vatten på golvet i detta utrymme. Av misstag kanske eller på grund av ett missöde, men aldrig annars.
Jag fick köpa en speciell klämring till golvbrunnen på snickarens anmodan.
Även den sattes dit ikväll.

Om jag inte hade haft snickaren som en av mina bästa vänner hade jag inte klarat av kapellet. Han är mycket värdefull i min strävan. Han hjälper igång mig och håller mig gående i detta gigantiska projekt. Utan vetskapen om att jag hade tillgång till hans kunskap hade det inte blivit något kapellköp för mig från första början. Även om jag kallar honom "snickarjävel" ibland så är han, och har varit, en förutsättning för att jag nu är på gång att flytta in i ett drömhus. Utan hans övertygande telefonsamtal från Bankok hade jag inte ens köpt kapellet. Jag hade just tagit beslutet att inte köpa det innan det samtalet.
Utan hans inflytande skulle jag inte ägt något kapell och denna kapellblogg hade aldrig startats. Undrar vart jag hade varit i livet då och undrar var jag hade bott.

Jag längtar så till New York också och kommer att åka dit igen nästa vår i maj som vanligt. Jag tänkte åka på min födelsedag den 6 maj igen och träffa Ivar på Firehouse på kvällen. Roger Waters spelar hela "The Wall" i Globen den 5:te och då har jag bokat en hotellnatt efter konserten. Nu kan jag vakna i Stockholm den 6 maj och åka till Arlanda och kliva på planet till NYC på min födelsedag. På så sätt sparar jag in en hotellnatt. Det var så fantastiskt att fira födelsedagen tillsammans med Ivar och Aline förra året och det är väl i och för sig förmätet att tro att det ska bli lika bra en gång till. Men jag chansar.

Inga kommentarer: