måndag 22 juni 2009

Ca halva brunnen hade fyllts upp när jag kom till kapellet idag. Jag startade pumpen igen för en ny tömning.
Vattnet ser fint ut men luktar en aning järn. Det var oljeskimmer på vattenytan också när jag började pumpa ur vattnet.

Brunnen är fint stensatt. En del gamla rör sticker ut från väggarna. Ett rör sticker nog iväg till det som en gång varit tvättstuga i uthuset.

När jag pumpat brunnen torr igen gick jag in till inomhusarbetet på övervåningen. Kan väl inte påstå att jag hade speciellt mycket arbetslust. Det här med skrapning, slipning, spackling är inte särsikt roligt. Man tycker hela tiden att man kan vara mera noggrann än vad man orkar med. Det är svårt att veta när man varit "tillräckligt" noggrann.

Här ses dörröppningen till den oinredda vinden ovanför prediksalen. Med lite god vilja kan man se att det ligger två parallella brädor ovanför den vita plasten med texten "Rockwool". De två parallella brädorna är en del av taket på prediksalen. Det innertaket ska rivas och höjas 1,30 m. Då kan jag bygga ett sovloft för min säng utöver prediksalen med ståhöjd sedan. Dörren här kommer alltså bli dörren till loftet från Felix rum. Jag måste också ha en trappa från prediksalen upp direkt till loftet för att slippa gå genom Felix rum när jag ska gå och lägga mig. Jörgen har en telfer som lyfter 250 kg. Det finns planer på att använda den för att bygga en hiss upp till loftet från prediksalen. I så fall bygger jag om den gamla predikstolen till hisskorg. Det kan bli nåt det...
Dörren till sovloftet ligger på operationsbordet. Jag har skrapat, tvättat, slipat och grundmålat denna sida. Ikväll spacklade jag en första gång. Sedan gav jag mig på dörrfoder och socklar runt rummet.
Man har tapetserat ut på dörrfoder och golvsocklar. Jag skär ett snitt i hörnet mellan, i detta fall, dörrfoder och vägg. Sedan skrapar jag bort tapetrester från fodret. Jag vill måla även den sidan av fodret innan jag tapetserar igen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Predikstolen som hiss....det låter som en alldeles utmärkt idé:)

Ilona

Eddie sa...

Allt för att återanvända det som går...

Anders sa...

Den där prediksstolshissen skulle jag vilja se en dag.

Eddie sa...

Den är inte så märkvärdig. Det är dock en predikstol som man kan lägga up bibeln på.

Anders sa...

Kanske inte, men som hiss blir nog de flesta prediksstolar märkvärdiga.