fredag 27 november 2020

Coronan kommer närmare...

Nu har Felix en kompis som är smittad. Han känner också ytterligare en i sin närhet som har insjuknat. Han och jag tar en paus i vårt umgänge nu. Han ringde förut och jag hade nästan trott att han och hans flicka skulle sova här inatt. Men han vill inte utsätta mig för det och det tycker jag är bra. 

Det betyder att jag kommer att bli ännu mer isolerad här i mitt kapell. Jag trivs ju med det så det gör inget. Jag ska tänka efter lite ytterligare när jag åker och handlar på Maxi. Ibland är det en del människor där när jag handlar. Aldrig så att jag inte kan hålla avstånd men jag kan ytterligare skruva till det så att det är ännu färre människor när jag är där.


Jag beställer böcker och kön börjar bli lång nu. Det är ytterligare tre titlar på ingång. Jag vet inte riktigt vad jag håller på med men jag älskar att få dessa bokpaket. Det är så trevligt att ha små paket att vänta på.

Från botten och upp:
 
Paul Auster - en favorit som jag läst det mesta av. Inköpt på bokrean. (februari alltså... herregud då har det ju kommit en del emellan). 

Nästa titel är en bok som beskriver hur olika musikupplevelser lämnat kvarvarande intryck hos människor. Hur de hört en låt i ett visst ögonblick och som har betytt mycket för dem. Jag har flera sådana musikupplevelser så jag förstår precis vad det handlar om. 

Sedan en bok med en intressant titel som jag har hört en kompis pratat om, "Fågeln som vrider upp världen".

Därefter. Stig Dagerman. En författare jag aldrig läst men min vän Sabina Sändh berättade att just den boken var det bästa som Björn Ranelid läst. Det gjorde mig minst sagt nyfiken.

Sedan "Parfymen" Jag tror jag redan läst den och jag kanske t o m har den men jag hittar den inte i bokhyllan. Den kostade 10 kr så jag köpte den. Läste ju ganska nyss "Duvan" av samma författare. Jag lär komma på ganska snart när jag börjar läsa den om jag läst den förut.

Sedan en "Steinbeck" som jag inte tror jag läst.

"Testamente" har jag börjat på och läst ca en fjärdedel. Inte så värst. Det är möjligt att den går direkt till bokhyllan. Det är inte värt att tvinga sig att läsa ut en bok man inte tycker om. Som synes finns det ju en massa andra intressanta titlar som väntar.

Sedan "Kärlek och sopor". Jag minns inte var för jag köpte den. Jag tror den har något med Kafka att göra.

Den vita ryggen ovanför. "In i musiken". Minns inte heller varför jag köpte den. Jag tror den handlar om hur musik berör oss. Grejen är att jag förstår varför jag köpt den när jag väl börjat läsa. Så är det alltid.

Därefter "Väggen" som jag tror handlar om att leva som introvert tillsammans med de extroverta.

"Genusdoktrinen" som beskriver hur det hysteriska moderna genustänket förstör för bl a universiteten när de kvoterar in kvinnor i verksamheten. En fråga som jag är innerligt trött på. En fråga som jag inte förstår eftersom jag är man.

"Kistbyggarna" av en kristinehamnsförfattare som heter Morgan Larsson. Jag har läst hans tidigare böcker som kommit ut. Debuten heter "Radhusdisco" och de andra är lika bra som debuten.

Peter Kropotkin, "En anarkists minnen". En klassiker jag ännu inte läst i sin helhet. Jag lånade den en gång av en kompis när jag bodde i Göteborg men läste den inte då. Nu har jag köpt den.

Sedan tre Kafkaböcker. Två som handlar lite om hans sätt att skriva och en som heter "Raderna som Kafka strök". 

Jag jobbar hemifrån och nu har jag suttit i två dagar i onlinemöte med människor från hela landet. Det har varit intressanta dagar och jag brukar få en hel del bra idéer efter dessa möten. Vi samordnare för landets regionala miljösamverkansorgan har träffats och bytt erfarenheter. Det gör vi två gånger per år.


Min arbetsplats. Jag väntar fortfarande på hårdvara. En ordentlig skärm, tangentbord och en webkamera för den nya tidens möten. Mitt i alltihop ska också en dockningsstation sitta så det är fyra produkter jag väntar på. Jag fick mail idag från min servicedesk att det är på gång. Tangentbord och webkamera har kommit och skärm och docka har skickats men inte kommit fram. Någon gång under nästa vecka åker jag till Karlstad och hämtar grejerna. 
Sedan blir det betydligt enklare att jobba när man har något annat än en liten fjuttig laptop.

Jag har börjat repa tobak igen också. Jag har haft mycket hängandes här i prediksalen och nu är luftfuktigheten så låg så jag passar på. Nu har mitt första egna snus lagrats en vecka i kylskåpet. Jag ska försöka ta hand om all torr tobak som är kvar nu i helgen. Mala det och få ner det i plastbackar. Ta ut torkställningarna de hängt på och städa golvet ordentligt när allt smuligt arbete är över.

Förra lördagen fick jag ett meddelande från min bror i Tyskland igen. Det var ett riktigt meddelande från både honom och hans flickvän som tagit en selfie där de skålade med mig. Jag ska ta och skriva ett lite längre meddelande till honom någon dag.

Inga kommentarer: