torsdag 5 november 2020

Efterlängtat besök

Imorgon kommer Felix till mig på kvällen. Det var ett tag sedan nu och det kommer att bli ett kärt återseende. Jag ska göra entrecote med bea och rösti till oss så jag kör entrecoten i sous vidden här idag. 56 grader i en timme och 45 minuter. Då behöver jag bara steka på dem imorgon. 

Jag har semester imorgon. Och på måndag, så jag tar långhelg nu. Idag när jag slog ihop jobbdatorn kände jag mig så nöjd med vad jag uträttat idag på mitt ordinarie jobb. Det känns skönt att avsluta en arbetsvecka så. Jag ser nästan fram emot att öppna jobbdatorn på tisdag igen. Men jag får allt mer besvär med att sitta i soffan med laptopen och mitt soffbord.

Arbetet med att hålla mitt hem i skick har jag däremot försakat. Jag borde verkligen dammsuga. Jag vattnade hibiskusarna idag.

Jag tänker mig att jag kanske gör ett litet ryck i tobakslandet imorgon. Det ska bli ganska fint väder. Gräver upp rötter och lastar på kärran och kör ett lass till tippen. Felix ska klippa sig hos Lina imorgon kl 17 och sedan ska jag hämta honom. Men då får han ha andningsskydd i bilen när vi åker hit. Vi ska titta på det senaste avsnittet av "Bonde söker fru" och äta tillsammans. Sedan ska jag köra ut honom till A9 där han ska spela paddel. Han har börjat göra det regelbundet med vänner på hans flickväns sida.

Att följa TV-serier har blivit hans och min grej och jag saknar de kvällarna lite. Det gör han också. Hans liv har blivit lite annorlunda nu när han har träffat en flicka. Det är precis som det ska vara och jag är jätteglad att han har ett bra liv tillsammans med henne. Vi följde normalt Bonde, Farmen, Robinson, Sveriges mästerkock, Mästarnas mästare och liknande realitysåpor och tävlingsprogram. Ofta var det program där man själv kunde fundera på hur man själv skulle gjort. Felix älskar "Tjuv och polis" som går på SVT nu. Jag tycker också det är sevärt men jag blir så nervös när polisen kommer tjuvarna på spåren. Vi var ju i Askersund i somras för att se platserna från förra säsongen. Vi träffade också leksakshandlaren som var en av tjuvarna och pratade en bra stund med honom. I år spelas det in i Lysekil.

Felix och jag har alltid umgåtts på det viset. Vi har tittat och diskuterat hur relationerna mellan människorna utvecklats och vad som funkar och inte funkar i en kärleksrelation t ex. Jag är medveten om att dessa program är skruvade för att det ska bli "bra TV" och att produktionen har en inverkan på hur publiken ska uppfatta karaktärerna. Det diskuterar vi också.

Under tiden jag suttit här och arbetat idag har jag haft CNN på för att se vad som händer med valet i USA. Det är fortfarande inte färdigräknat men det tycks som om Biden kommer att vinna. Det är inte säkert men det lutar lite mer åt det än åt Trump. Som väl är.

Sivan är sig lik igen och det var en tillfällig anomali när hon vinglade förra veckan. Nu ligger hon här i Felix soffa och sover. Hon är ute en till ett par gånger om dagen och sover inne på nätterna. Jag ser hur hennes lilla bröstkorg häver sig lite nu när hon sover i soffan mitt emot mig. Mera hemtrevligt än så är det svårt att få det.

Inga kommentarer: