måndag 12 februari 2024

Kommande vintrar

Var på fysisk undersökning kl 8 fredags på morgonen. Höll på att försova mig. 10 grader kallt och en iskall bil med allt vad det innebar. Lång diskussion med läkare och han undersökte mig lite översiktligt. Oroväckande att jag har en infektion. Provsvaret sa det också. Inte bara mina febernätter. 

Rörelse och smärtstillande. Det är det som gäller. Det finns ingen annan lösning. Risken är att alla mina vintrar kommer att se ut så här i fortsättningen sa läkaren.

Problemet är mitt beteende. Att jag inte motionerar och kurar ihop mig när det börjar bli kyligt, blir stel och orörlig. Ju mer jag beter mig så desto värre blir det. Men jag kan nog inte leva annorlunda. Hösten 2019 hade jag samma besvär förra gången. Jag fick ont september då också. 

I torsdags märkte jag något annat som oroade mig. Jag kan inte ta djupa andetag längre. Det tar liksom stopp innan jag når maxdjupet. Jag får panik när jag inte får luft som jag ska. Jag får kontakta lungkliniken i Karlstad också nu när jag ändå är sjukskriven. Jag börjar bli innerligt trött på min kropp nu. 

Axlarna har blivit något bättre, andningsproblem har tillstött och sinnessjukdomen har jag inte hunnit börja ta tag i ännu. 

Febernatt natt till söndag igen. Jag trodde jag skulle slippa det åtminstone.

Modstulen. Orkar inget. Jag har fått en grönalg i akvariet som jag borde parera för och ta bort så fort det går men orkar inte blöta ner mig. Läser, medicinerar, tittar ut på snön och isen, ligger, dricker mängder med iskallt vatten, slumrar, tittar på TV, mikrovärmer mat och lägger mig igen. Tänker mycket på återgången till arbete. Jag vet inte ens om jag vill tillbaka. Jag har tappat lusten för det mesta. Tänker mycket på Spanien.

Jag måste få till en seriös diskussion med min arbetsgivare om arbete i Spanien vintertid. Jag förstår inte varför det är så känsligt. Ska ringa facket till veckan och diskutera hur folk på andra arbetsplatser gör. Och Försäkringskassan också angående samma sak.


Idag fick jag blommor. En liten kvast med jättevackra tulpaner. 


Den var från "Medlemmarna" i Miljösamverkan. Jag blev glad för gesten även om jag egentligen inte vet vilka fysiska personer blommorna var ifrån. Egentligen spelar det inte så stor roll.

Jag skrev ett tack i vårt diskussionsforum och tackade för blommor och omtanke.

Inga kommentarer: