tisdag 21 juni 2016

Äntligen Frontline

Jag kom hem och insåg att plasten på taket på uthusbygget inte håller regnet ute. Det har regnat in uppifrån inatt. Plastväggen jag satte upp har funkat men det har blivit lite tråkigt bakfall för vattnet på takdelen. Jag började med att försöka korrigera detta. Duschade med slang för att kolla och gjorde nya försök att få det tätt. Till slut fick jag till det hyfsat men det rinner fortfarande in lite. Måste få till det innan jag kan isolera golvet förstås.

Sedan började jag skruva dit blindbottenskivor. Här är alla fack försedda med blindbotten. De kvarvarande skivorna har jag flyttat över för därefter ska nästa avdelning påbörjas.
Jag lade plast under delen där det ska vara vedskjul. Jag ska nu lägga golv där av samma skivor jag använt till blindbotten i den varma delen. Jag skruvade dit en skiva innan knotten tvingade mig att avbryta. Sedan klippte jag gräs.

Ett trädgårdsvarv fick avsluta kvällen ute.
Gräset jag har sått börjar komma så smått.

Sivan följde mig runt trädgården. Hon får ju inte vara inne på sommaren eftersom hon drar in så mycket fästingar så hon är kärlekskrank när hon kommer fram ibland. Jag tycker synd om henne varje gång jag nekar henne tillträde till kapellet men det går tyvärr inte att ha henne inne denna halva av året. Det går ingen nöd på henne ändå. Hon har ett ombonat krypin i uthuset med mat och vatten.

En tomat har börjat bli röd i växthuset också. Det är den första.

Här har jag satt libbsticka från frö. När jag dragit upp plantorna satte jag dem i en hög plastkruka som jag köpt en ros i. Sedan grävde jag ner krukan. Jag vet inte riktigt varför jag gjorde det men jag minns att det kändes rätt då.

Sivan var med förstås. Hon ville stryka sig mot mina ben hela tiden. Idag lyckades jag äntligen få på henne Frontline igen. Frontline är ett fästingmedel för katt men hon slipper inte fästingar helt. Det blir bättre dock.

Utkanten av trädgården på grannens mark. "Woodland" kallas det har jag förstått. Gränslandet mellan skog och ordnad trädgård där man också kan "gerillaplantera" lite. Jag har röjt denna del i vår med hjälp av min kompis Roland som har motorsågskunskap. Efter klartecken från markägaren, grannen, förstås. En tvättgryta av gjutjärn som jag ännu inte satt någonting i och en oljekanna till höger. Ett skogsfynd utan botten men den är fin.

Fick en Hoyastickling av en kollega idag. En sort som jag inte har förut dessutom. Hoya linearis. Denna Hoya kan man köpa hos blomsterhandlarna ibland. Fantastiska "blad". Som korvar snarare.

Nu får den ligga på rotning ett tag innan den kommer i jord.

2 kommentarer:

SvenS sa...

Jag följer dig, även om jag inte kommenterar...

Hälsar
SvenS

Eddie sa...

:-)