måndag 6 juni 2016

Nationaldagen

Känslan av att ha en uppgrävt tomt börjar kännas bra. Jag är så otroligt glad över min alldeles egna berghäll i trädgården. Igår var en hemsk dag. Allt jag tog mig för krånglade eller gick käpprätt åt helvete. Jag försökte bygga regelverk men är för svag i mina ynkliga kontorsarmar. Jag får hela tiden komma på nödlösningar och skruva fast saker i onödan för att klara av konstruktionsarbetet. Efter att ha misslyckats för många gånger bar jag in alla saker och lade mig i soffan och tjurade. Jag tog en kvällsväng med bilen och hälsade på en kompis som byggt nytt hus i skärgården.

Idag gick det bättre. Jag drack morgonkaffe i trädgården och kände mig ivrig att ta mig an alltihop. Roland kom och sågade ner ett par aspar som skulle bli hängande över den nya uthusdelen om de fått stå kvar. Sedan fortsatte jag med att regla. Det är mycket svårt att göra detta regelarbete ensam. Jag försökte i alla fall så gott jag kunde men det slog stopp på förmiddagen. Till vissa moment måste man vara två.

Felix spelade sin sista klasskampsmatch i sitt liv idag. Jag var där och tittade men de fick stryk. Jag tror inte att Felix bryr sig eftersom IFK Kristinehamn har gjort om reglerna så ingen kan förlora. Ingen kan heller vinna och barnen tycker inte det är kul att spela när man inte har något att kämpa för. Flera av Felix klasskamrater som annars älskar fotboll valde att inte delta i årets klasskamp eftersom man gjort om reglerna. Jättetråkigt. När Felix går upp i sjuan i höst är det slut med klasskampen.

När jag kom hem efter fotbollen försökte jag komma vidare men gick bet. Man måste vara två för att komma vidare. Uppgiven ringde jag snickaren och han kom till undsättning. Vi lade upp bärlinor på stolparna som jag satt dit och strävade upp hela konstruktionen i våg och lod. Faan vad bra! Nu kan jag jobba själv ett tag hoppas jag.
Imorgon ska jag ta en tur till tippen och köpa virke till fortsättningen. Jag kanske köper takplåt också. Semester denna vecka för uthusbygge.

Pendlarväninnan, Vivi var här ikväll och lånade mitt länskort inför hennes nästa arbetsvecka då jag är ledig. Jag fick två plantor violkungsljus som jag planterade så fort hon och dottern åkt. Violkungsljusen verkar jättefina och jag ser fram emot att de sprider sig okontrollerat i min rabatt.
Min tusensköna, Bellis perennis, är fortfarande drottningen i gräsmattan och mina Hoyasticklingar inomhus i krukorna har fått spatt och växer som bara den.

Inga kommentarer: