torsdag 16 juni 2016

Åskvärme och knott

När jag kom hem var det åskvarmt och tungt att andas men jag tog ändå på mig arbetsbyxor för att komma ett litet steg framåt på uthusbygget. När jag kom ut på baksidan stod det en råbock och mumsade på något bakom växthuset. Jag gjorde en rush mot honom och skrek samtidigt som jag klappade händerna. Jag tänkte jag skulle ge honom en obehaglig upplevelse som gör att han undviker min tomt. Han skuttade lojt in i skogen och tuggade under tiden. Jag hade klappat så hårt att ett blodkärl brustit i tummen. Det gjorde jätteont en stund inuti vänstra tummens fingeravtryck men som tur var gick det över ganska fort.

Jag drog ut byggsåg och verktyg och grejade en stund i den kladdiga värmen men knotten ansatte mig hårt från alla flanker. Jag satte upp den första regeln i golvbjälklaget men fick ge mig innan jag blev helt uppäten. Då började det regna också. Jag plockade in alltihop igen.

Felix och jag har legat i varsin soffa och tittat på fotboll resten av kvällen. Jag kan faktiskt titta på fotboll nu. Det har jag aldrig gjort förut men det är OK när Felix är med. Det har i alla fall inte gått så långt att jag gör det när jag är ensam.

Jag har ett par hoyor på undantag då jag konstaterat ullöss på dem. Jag behandlar den ena lite varje dag men den andra verkar vara OK igen. De får stå en bit ifrån övriga hoyagänget ett tag till.

En dubbel röd hibiskus blommar idag. Jag ska försöka hinna ta en bild av den innan den blommat över. Tyvärr kan den ha gjort det redan imorgon.

Inga kommentarer: