torsdag 23 juni 2016

Konstiga känslor denna dag

En märklig dag. Ledsam. Min iPhone har inte tagit emot laddning i natt och jag försökte pilla ur skräp ur kontakten. Ett känt problem med skräp i den men det var inte det som var felet.

Imorgon är det midsommarafton. Svenskarnas festkväll nummer ett. Det kom en sorts dysterhet över mig när jag tänkte på att jag ska sitta här ensam i kapellet. När telefonen krånglade insåg jag att jag skulle bli ännu mer isolerad om jag inte fick felet fixat under dagen.

Om jag fick välja på att vara på midsommarfest eller sitta hemma så skulle jag nog välja det senare. Men jag får inte välja. Det är nog det som känns tungt. Exkluderad. Givetvis föreställer jag mig att alla i hela Sverige har en underbar och glad kväll imorgon trots att jag mycket väl vet att så inte är fallet.

Väderleksrapporten på TV i morse bidrog till dagens dysterhet. Enligt den skulle det bli regn i stort sett hela helgen och jag föreställde mig att jag skulle få sitta inomhus och inte kunna jobba med utbygget ens. Ikväll såg det bättre ut på nyheterna men jag får nog täcka över allt ibland för regnskurar.

Jag fick en lånetelefon av jobbet och hela arbetsdagen gick åt att krångla med den. Alla anteckningar som jag ville ha kvar var jag tvungen att maila till mig själv från den gamla telefonen för att jag skulle få behålla dem. Jag använder anteckningar en del. Där har jag Felix personnummer, min egen fakturaadress, numret på mitt länskort, modellbeteckning på min dammsugare för de gånger jag behöver köpa dammsugarpåsar o s v. Jag ville inte gärna bli av med allt det. Jag behövde också skaffa nytt mobilt bank-ID och det krånglade så jag var tvungen att gå till Nordea och få hjälp. Alla appar jag ville ha fick jag ladda tillbaka o s v.

Efter jobbet åkte jag och hämtade Felix i Smedby. Vi åkte till Maxi och handlade till kvällsmat. Han ville ha spaghetti med köttfärssås. Vi åkte sedan till kapellet med matvarorna och när jag kom hem stod denna på trappan.
Någon har tänkt på mig idag i min dysterhet. Det var vännen Björna som ställt den där enligt den lilla lappen som satt i krukan. Tänk om han förstått vad den blomman skulle göra för mig. Det kändes jättebra när jag känt mig ensam i hela världen idag.

Felix och jag åkte till Beijers och hämtade virke inför helgen och körde hem det till gården. Felix gick in men jag började regla upp bakväggen lite smått.
Jag pysslade en stund och satt upp tre reglar. Hela bakväggen på vedskjulet för övrigt. Sedan var jag så hungrig att jag var tvungen att gå in och börja med maten. Det började regna också.

Vi åt och tittade på TV och var jättetrötta båda två. Det blir tidig kväll ikväll.

1 kommentar:

Lars G sa...

Har du inte back-up på en molntjänst? För övrigt går väl livet upp och ned för oss alla. Jag har blivit drabbad av ett antal ålderdomskrämpor - först jobbar man i 40 år utan en enda sjukdag - sedan, när du blivit pensionär, kommer skiten över dig!