söndag 12 juni 2016

Grävdag

Vaknade tidigt och gick ut och fortsatte med att lägga kondensplast och skruvreglar på taket. Det var inte mycket kvar men det blev väldigt högt mot slutet. Strax före lunch var jag ändå färdig. Strax efter lunch kom grävaren och lastbilen som skulle köra bort massorna. Jag hade problem med en gul elslang som jag ska dra kabel i för att få ut el till uthuset. Slangen hade gått av nere i marken. Troligen har något tungt fordon tryckt ihop jorden så mycket att den gått av.
Grävaren grävde fram slangen och vi kunde skarva på en ny bit slang och dra igenom en elkabel till kapellet, rakt under elcentralen där den ska kopplas in. Kabeln var tyvärr lite kort så jag fick tänka om lite när det gäller var den ska komma upp i uthuset.

Grävaren försökte sortera de massorna han grävt upp. Han försökte få ut matjord utan så mycket sten så vi skulle kunna lägga tillbaka lite där det blivit svackor. Varje bortkörning med lastbilen tar ungefär en timme eftersom han ska ner ända till Brattsand för att tippa. Grävaren kunde småsyssla lite under tiden och rätta till lite småsaker. Det är ett lass kvar att köra och de kommer upp någon kväll i veckan och gör det.
Så här ser det ut bort mot Karlsbergsvägen nu. Trädgården blev plötsligt jättestor och jag funderar över vad jag ska göra med den nya delen. Lite idéer har jag förstås. Mycket blir gräsmatta till att börja med i alla fall. Det blir lättskött på det viset under tiden jag tänker och planerar. Jag ska mura upp en eldstad i alla fall. Det vet jag redan nu.
Så här ser det ut från Karlsbergsvägen när man tittar in i trädgården.

Inga kommentarer: