söndag 25 september 2022

Cykelägare i Spanien

Idag hjälpte mig min vän Tony i Torrevieja att köpa en begagnad cykel i Torrevieja. 


Den levererades hem till honom kl 11:30. Det fanns inget lås på den så den får stå i gästrummet i hans lägenhet tills jag kommer ner. 


Så jäkla bra alltså!

En tysk aluminiumcykel. Inget märkvärdigt men pakethållare och bockstöd. Cykelkorg ska inköpas direkt när jag kommer ner. Backspegel fick jag med.

Jag jobbade med min tobak ett par timmar innan jag åkte ner på stan idag igen. 


Det var inte lika mycket folk idag. 

Jag följde upp min getingobservation från igår. Vid ett charkstånd kryllade det av getingar. 


De var svåra att fotografera men om de själva fick välja valde de lufttorkad skinka. De andra produkterna fick vara lite mera ifred men det var mycket getingar i hela charkståndet idag också. Men det var nog ännu värre igår. En bit därifrån fanns ett syltstånd med 15 öppna syltburkar för provsmakning. Lite söligt som det blir när många är där och smakar. Men inte en enda geting. Enligt mitt resonemang i blogginlägget har getingar en "köttperiod" och en "sockerperiod". Det stämmer. På vår och sommar äter de kött och framför allt matar de larverna med kött. Socker använder de endast som drivmedel. Ett sorts flygbränsle. Vår och sommar är det getinghonor som flyger och matar larver. Mot hösten föds det hanar men då finns inga larver att mata så de borde ju bara äta socker då för de dagliga flygturerna. Då ska de befrukta drottningar och har egentligen inget större ansvar än så.Drottningen ska se till att bli parad och sedan krypa ner för vintervilan. Hanarna dör ganska snart när kylan kommer. Deras födopreferenser har tydligen kommit på glid här i Kristinehamn. Dagens observation tyder i alla fall på det. Konstigt...


Jag köade en halvtimma för en skrädmjölsvåffla som visserligen var god men det var ju bara luft. Jag pratade med lite folk idag också. Annars satt jag och folkbadade i min ensamhet. Carl-Jan berättade om östvärmlands mathistoria mm. Inget att ha. Felix kom ner en sväng när de höll på att slå igen runt kl 15. Jag skjutsade hem honom och åkte sedan hem och åt lite.


Jag tog fram en ny platta att måla på och började lite smått på något nytt. Den kommer väl troligen att bli i samma stil som de andra. Den får bli hur den vill.

Nu pausar jag denna ett tag. Fördelen med att flytta ner målerisakerna från övervåningen till självaste prediksalen är att det blir något gjort. Det är jätteenkelt att bara byta t-tröja och börja måla en stund när andan faller på. Jag gjorde det utan att byta t-tröja en gång men då fick jag färg på min favorit tröja. Jag har aldrig fått något kladd på mina "skräptröjor" som jag använder vid målning däremot.


Nu lämnar jag denna för ikväll. Jag har en idé hur jag ska gå vidare med den. Kanske redan imorgon.

Inga kommentarer: