lördag 24 september 2022

Intryck i folkbadet

En blandning av intryck från dagens folkbad i stadsparken.


Jag behöver ju folkbada ibland. Bara vara bland en massa folk och iaktta. Ibland stoppar jag i hörselpropparna för att förstärka syn och doftintrycken. 


Det första som mötte mig när jag anträdde stadsparksområdet kl 10:30 var en skylt där det framgick var alla aktiviteter och säljare höll till.


Eftersom jag inte kan undgå att se störande detaljer noterade jag till min förvåning att de sålde "Vällagrade hårostar" på ett ställe.
Usch vad osmakligt. Jag tänkte på den där hårosten hela dagen. Hur den kan se ut. Ost med skäggstubb?

Men resten var ganska trevligt och det var många år sedan jag såg så mycket svenskar på stan. Det verkade vara många som kommit utifrån också för dagens evenemang. Även några tyska sällskap trots att sommaren i det närmaste är över. Jag träffade lite folk jag känner och fick dra ur hörselpropparna en stund.  Jag gav bort ett exemplar av min bok till en vän som kommer att läsa den med behållning. Jag hade med en bunt böcker och tänkte eventuellt lägga upp dem på en bänk och sälja men jag kände inte för det när jag väl var där.

Jag provsmakade lite korv från Hemgården och köpte sedan sådana på Maxi på hemvägen. De hade ingen försäljning i ståndet vid provsmakningen. Korvarna finns i det ordinarie sortimentet i butikerna. Jag lyssnade lite på en presentation om en värmländsk kokbok som kommer ut i november. Den kan vara lite intressant.

Det var mycket getingar på marknaden. Hungriga efter kött. Det är den årstiden nu och det var svärmar runt korv och kött men inte lika mycket runt sylt och honung. Inte som på sommaren då det är tvärtom.

Jag slumrade i soffan en stund när jag kom hem och började sedan måla lite. Jag tar en paus med Felix stora målning ett tag. Det är så ansträngande att måla detaljerat där inte de olika kulörerna ska gå över varandra. Det är jobbigt att måla skarpa konturer. 


Nu började jag med en målning där allt är tillåtet till att börja med. Där provar jag mig fram för att sedan få en tanke och sedan styra upp det mot ett resultat på något vis. Just nu ser det ut som ett hysteriskt kollage av absolut allt och ingenting. Hemska kombinationer så det skär i ögonen i ett första läge. Det är bara att måla över de värsta störningsmomenten sedan. 


Jag la ett grått nät över alltihop. Jag har märkt att jag gillar dessa gråa "nät". Jag hamnar liksom där.


Sedan fyllde jag i med lila. Jag kan inte låta bli lila.

Där får det vara bra för idag. Nu ska jag lära känna den några dagar innan jag gör något mer. OM jag gör något mer. Jag kanske får för mig att den duger och ställer undan den.

Inga kommentarer: