lördag 3 september 2022

Dystert väder

Idag har det regnat till och från hela dagen. Jag har eldat lite i kaminen och laddat mina mikrofoner inför videoinspelningen på måndag. Jag ska filma på Maxi när de gör rent två olika skärmaskiner. För att inspektörerna ska få se hur det går till och för att nyanställda på Maxi ska kunna se en introduktionsfilm när de ska börja arbeta i charken.


Jag fortsatte också på målningen till Felix. Den blir stor och det är många färgfält som ska målas. Jag försöker också vara noggrann och det blir ansträngande för kropp och ögon efter bara en kort stund. Men jag har å andra sidan ingen brådska. Rätt som det är reser jag mig ur soffan och målar ett par fält. Rätt som det är är hälften täckt med färg och rätt som det är är målningen klar.

Idag kom jag på att olika sätt att hålla en vinflaska på kan signalera väldigt olika saker.


På första bilden. En man i sina bästa år som kommer in i rummet med en överraskande vinflaska lätt dold.


Andra bilden. En opålitlig vettvilling redo att gå till angrepp.

Enda skillnaden nästan är greppet runt flaskans hals. Konstigt.

Dyster dag i sin helhet. Jag hade inte lust till någonting egentligen. Fick heller inget vettigt gjort. Läste periodvis och blundade lite. Tittade på TV men när det inte är något att se på SVT blir jag hänvisad till skitkanalerna med reklam hela tiden. Det får mig att stänga av. Jag orkar inte höra samma reklamjinglar hela tiden. Jag orkar inte heller se reklam som försöker sälja produkter till vuxna men där själva filmerna verkar vända sig till barn. Alla dessa nässprayer t ex. Yes diskmedel, Allente, Pantamera m fl, m fl. Och den där casinoreklamen och alla speltjänster som tycks vända sig till lågbegåvade vuxna män. Konstigt.

Sivan har hittat tillbaka till mitt sovrum och har sovit hos mig några nätter nu. I morse kom hon upp och lade sig bredvid mig när jag låg och drog mig. Och vid lunch när jag la mig en stund och läste. Det är liksom hon och jag häruppe nu. Vi pratar inte så mycket men vi lever tillsammans och ibland tar vi i varandra. Det är precis lagom för mig.

Mina dagdrömmar handlar uteslutande om lägenheten i Spanien. Själva lägenheten faktiskt. Mitt hemliga gömställe där jag gör vad jag vill. Det gör jag iofs här också men jag känner mig "friare" i lägenheten.

Inga kommentarer: