fredag 9 september 2022

Dåliga tider

Det ser ut att bli en bister vinter. Särskilt för oss som lever i ensamhushåll.

Ständigt stigande el-, och drivmedelspriser. Skenande inflation. Höjda räntor. Priset på bostäder sjunker. Snart har man ingenting kvar. Jag behöver tänka mig för innan jag beställer en massa böcker och saker på nätet för att inte hamna i ekonomiska problem. Tråkigt men behövligt. Jag har ved för i vinter i alla fall. Ved går inte att få tag på i dagsläget. Värmepumps-, och solcellsinstallatörerna har en hektisk tid. Varför måste man få elräkningarna kvartalsvis. Det vore nog bättre att få dem en gång i månaden numera.


I förrgår fick jag en sändning böcker igen men de här får vänta lite. Nu läser jag Richard Dawkins "Illusionen om Gud" innan jag går in på skönlitteraturen igen.

Drottning Elisabeth II i Storbritannien avled igår. 96 år gammal. Hon har varit med om en del men nu tog det slut. En speciell kvinna var hon i alla fall. Mystisk och egensinnig. Jag vet inte mycket mer om henne än att hon står och vinkar på balkonger ibland. Och dyker upp i olika sammanhang i sina vackra klädkreationer. Vila i frid, Elisabeth. Livet tar slut förr eller senare.

Idag har jag varit på Maxi och köpt 220 hamburgare till friluftsdagen på tisdag på Hultets friluftsgård. 

När jag var på Maxi igen på kvällen var det en av de anställda som log åt mig och tyckte jag skulle skaffa mig ett liv och inte ränna däruppe hela dagarna. Det har blivit många turer dit denna veckan. Jag behöver dit ett par gånger till innan tisdagen.

Läskväll här i kapellet igen. Tidig sådan.

Inga kommentarer: