söndag 11 september 2022

Valdagen 2022

Idag är det val men jag har förtidsröstat. Det blir också Felix första chans att säga vad han tycker i politiska frågor. Jag vet inte åt vart det lutar för honom faktiskt.

Imorse insåg jag att jag började få slut på matbröd och blev jätteglad eftersom jag älskar att baka det där brödet. Jag har bakat mitt egen matbröd sedan i maj. Alltid samma. 


Alltid lika gott. Jag använder en surdeg som jag matar och har döpt till Anette. Efter katten på gården där surdegen kommer ifrån. 

Jag tog en pizza på Maxi när jag handlade och träffade en gammal vän som satte sig vid bordet och vi pratade Spanien och pension hela min måltid. Det är väl det som är roligast att prata om nuförtiden faktiskt.

Sabina tipsade om ett intressant relationsprogram på Discovery+. Jag hade inte de kanalerna så jag fick teckna ett abonnemang. Programmet heter "The Beauty and the geek" och det är ett rätt roligt koncept. Tjejer som är fotomodeller träffar nördar. Det är intressant men jag kan ha det lite jobbigt med själva produktionen. Det brukar jag ha med relationsprogrammen. De lägger hela tiden in småsekvenser - ca 1-3 sekunder långa - där någon himlar med ögonen eller säger "Awesome". Det vinklas också för att tjejerna ska framstå som "airheads" och blonda. Men det går att se igenom det också. En tjej valde produktionen ut att göra till den blåstaste av kvinnor i början av serien. Nu verkar de ha släppt det. Jobbigt att beskrivas som en "lätting" i TV och det ska väl egentligen ingen behöva.

Det ingår en moment där nördarna stylas upp också. Man klipper dem och svidar upp dem och mysbyxorna hamnar i resväskan inför hemfärden. Det är roligt att se hur det finns utseendemässigt normala pojkar under skägg, hår och gamla kläder. Jag har kollat 8 avsnitt sedan igår så jag är väl också en nörd på det just nu.

I min mening är nördar de mest intressanta personerna som finns. Oavsett vad de har nördat ner sig i.

Nu blir det lite valvaka en stund och kanske lite måleri innan sängen.

Inga kommentarer: