torsdag 22 september 2022

Lapskaus

Eller lapskojs på svenska.

Jag gjorde ett långkok i förrgår på morgonen. Jag har aldrig gjort egen lapskojs förr förutom en enkel variant med potasismos och Corned-beef.


Det här är en sådan där rätt man inte behöver recept till. Man förstår ändå vad som ingår och sedan är det bara att köra. Jag hade i hackade bacon i denna. Det är inte original men det blev väldigt gott. En rätt som är snäll emot magen. Bara kokta ingredienser och inte kryddstarkt. Mustig och smakrik ändå så det räckte.

Jag tror jag börjar mista förmågan att tänka stort. Jag tycker mest det är jobbtankar och en hopplös längtan efter lägenheten. Söndagen den 27 november verkar knappt närma sig nämnvärt.

Jag hade bilen inne på service i tisdags och den skulle besiktas dagen efter. Medan jag var och tog fjärde coviddosen ringde de från verkstaden och sa att jag skulle ställa in besiktningen. Båda fjädrarna fram var av och det behövde bytas bromsbelägg. I väntan på reservdelar utfördes ändå servicen. 5 400 kr. Vad nästa besök till veckan då fjädrar mm ska bytas kommer att kosta vågar jag inte ens tänka på. Jag önskar så att det här är den sista bilen jag behöver äga.

Jag fick lite ont i armen på vaccinationsstället den här gången också men det börjar gå över nu. Ingen feber som jag fått tidigare. 

Jag tycker jag är så trött nu för tiden. Jag försöker komma ut och gå lite varje dag men det är så tråkigt att gå runt här i kvarteren. Ibland tar jag bilen till Maxi och utgår därifrån.

Putin har gjort ett nytt utspel. Nu kallar han in 300 000 militärreserver för att förnya sin utslitna armé. Förnya med gamla gubbar som absolut inte är motiverade att kriga. Jag hoppas det blir hans fall. Att de egna vänder sig mot honom. Världen vore bättre utan honom. 

I Iran kastar kvinnorna sina huvuddukar äntligen. Men de har en jobbig kamp mot de religiösa reglerna männen satt upp. Stackars människor. 

Styrräntan upp med en procent.

Det är så livet är nu i slutet av september. Lite höstbrunt. Ungefär som lapskojs.

Inga kommentarer: