fredag 30 september 2022

Min kaffekopp

Det här är min kaffekopp.


Ur den dricker jag tre-fyra koppar kaffe varje morgon. Under övriga dagen dricker jag inget kaffe. Jag diskar den högst sporadiskt. Den åker med in i diskmaskinen en gång i halvåret kanske. Vid min första New York-resa 2008 var det denna kopp jag fick kaffe i på ett SAS-flygplan någonstans över Atlanten. Jag tyckte så mycket om den och lät den obemärkt glida ner i min ryggsäck när den var urdrucken. Sedan dess har jag använt den hemma varje morgon. Den är perfekt i storlek. Volymen är perfekt för en sockerbit.


I lägenheten dricker jag mitt morgonkaffe ur en mugg som stod i ett skåp i lägenheten när jag flyttade in. Jag tycker inte om att dricka ur mugg överhuvudtaget. Jag häller då bara i en tredjedel av muggens volym för att det ska passa till en sockerbit men nu är det slut med det.



Vid min andra New York-resa hade jag planerat att ta med en kopp till eftersom SAS koppar var helt perfekta i min hand och mun. Det gjorde jag också så jag har haft en kopp här som reserv.


Men nu åker reservkoppen med ner till lägenheten i november. Allt för att få den totala kaffeupplevelsen på morgonen.

När jag åkte till New York för tredje gången flög jag inte med SAS så jag har även en kopp från Lufthansa faktiskt. 



Den har jag aldrig riktigt tyckt lika mycket om även om den är OK. Den "tippar" lite när jag håller den i örat. Den är inte lika välbalanserad från koppen från SAS och har inget stöd för att räta upp den med. Det vore bättre om örat pekade rakt ner och inte snett utåt.

Båda sorterna är tillverkade av melamin. Lätta och tåliga men missfärgas tyvärr ganska lätt. Men vad gör väl det?

Inga kommentarer: