lördag 1 oktober 2022

Nefertiti

Frukost med surdegslimpa som behöver skäras upp. 


Skärmaskin är bäst för att få till bra skivor.


Men den låter lite illa så det gäller att utrusta sig. Idag hade jag planerat en loppisrunda med en väninna. Jag hämtade henne kl 9 och vi tog ett loppisvarv. 


Jag hittade två vattenkannor på pingstkyrkan varav en jättefin. 


Och en oerhört ful och opraktisk. Den passar i min samling.

En avokadoskärare köpte jag också. Jag har länge varit nyfiken på en sådan. Den ska med ner till lägenheten där avokado står på menyn dagligen. 


Här placerad på Sivan. En kniv i ena änden för delningen. En kärnurtagare i mitten och en skivare i andra änden. Sedan lägga på skivorna på en macka och pressa lite citron över och på med lite trocomare örtsalt. Mer än så behövs inte. Jag ska prova den hemma först för att se om den får tillåtelse att komma med. Jag glömde dock att köpa avokado när jag var på Maxi förut.

Vi åkte till två andra loppisar också men hittade inget där. Det var också storloppis på arenan så dit åkte vi också. Jag sa till min väninna att jag skulle vilja hitta en bronsfigurin. Gärna föreställande Nefertiti.

Det var mest leksaker och kläder men på ett bord stod en byst av just Nefertiti. Den skulle jag bara ha. Tjejen som sålde den verkade glad att jag förstod att det var Nefertiti. Hon älskade bysten men nu var det dags för den att gå vidare sa hon. Hon hade t o m en nefertititatuering på underarmen. Jag blev så otroligt glad. Hon skulle ha 20:- för den men hon fick 50:-.


Nefertiti var en drottning i Egypten och dog runt 1330 f.Kr. Världens vackraste kvinna sas det men i min värld förknippar jag henne med musik. Framförallt den anrika jazzklubben i Göteborg där jag hände mycket när jag bodde där.




Otroligt vacker byst. Men den doftar kvinna. Det kvinnliga hemmet den stått i innan den hamnade i kapellet.

Jag försökte spåra bysten lite när jag kom hem. Undertill sitter en dekal där det står "Ernesto konstförlag Stockholm" men jag hittade inget på nätet.


Sedan hängde jag den sista tobaken på tork. Det var ett par timmars jobb men nu är det över för i år. Nu ska dessa blad torka och sedan ska de malas. Sedan är det klart.

Inga kommentarer: