lördag 29 oktober 2022

En månad kvar (i förrgår)

Jag var så exalterad efter pensionsbeskedet i förrgår att jag glömde nämna att det då var exakt en månad kvar tills jag åker till Spanien för min "decembervistelse". Sex veckors vistelse denna gång. Jobba två av dessa.

I går hände inte mycket. La mig tidigt och läste. Idag upp 07:00 för att invänta gryningen. Kl 10 åkte jag ner till marknaden i kvarteret Vågen och folkbadade. 


Ensam bland människorna. Jag träffade några jag pratade med en kort stund ändå.

Nuförtiden när jag kommer med kamera på magen får jag frågan om jag är fotograf. Folk är inte vana att se riktiga kameror längre. Jag behöver alltid förklara mig numera varför jag bär omkring på något så otympligt som en extra apparat för att ta bilder. Jag tycker att mobiltelefonen tar väldigt bra bilder men med den riktiga kameran har jag flera möjligheter som jag ibland vill utnyttja. T ex att zooma.


Idag var det två personer som frågade mig om jag zoomade in ansikten. Jag sa att jag zoomar in fåglar bl a. De är mycket vackrare än människorna, urskuldade jag mig. Jag var på något vis tvungen att urskulda mig. Misstänkt för att zooma in människor. Jag fick verkligen förklara att jag gillade att zooma in fåglar och byggnader. Konstigt.

Det var en kvinna som sa att hon tyckte jag var vacker också. Jag har aldrig sett henne förut men hon stod och sålde flummiga kristaller och drömfångare. Hon kanske trodde jag var en sådan typ som gillade sådant. Jag har mitt flummiga utseende och klädsel emot mig.

I väntan på att gallerierna skulle öppna kl 12 gick jag och åt lunch hos "Gretas" inne på vintergatan. 


En konstig matportion men jag blev lagom mätt. Det smakade också exakt som det såg ut. Men det var riktigt potatismos. En "mosbricka" delux, typ. Tja... Mätt blev jag ju.


Någon hade pyntat ett elskåp lite extra ändå. Trevligt!

Jag lade ut 26 musikböcker på Tradera under förmiddagen. Imorgon lägger jag ut lika många till.

Det kom en vinylbläddrare från "Böppa" i dag också och fick med sig en bunt skivor. Och en växtfysiologibok. Sådana böcker trodde jag inte någon annan än jag skulle vara intresserad av.

Jag fortsatte att måla under kvällen. En av mina målningar är "reserverad" av en väninna. Hon ska hämta den någon dag. Jag har kommit på att jag ska måla lite förenklade snippor och vulvor i fantasifulla former och kulörer. Formen är vacker och enkel på något sätt och snipporna rymmer så mycket mystik. I alla fall för mig som är man.

Jag påbörjade ett "Snippstim" här i kväll.


En storvulva som jagar ett stim småsnippor. Jag fortsätter på den imorgon. Den behöver torka lite nu.

Inga kommentarer: