måndag 5 september 2022

Musikminnen

Ett av de starkaste musikminnen jag har handlar inte om en bra låt eller ett gitarrsolo av någon artist jag tycker om. Det handlar om något helt annat. En låt som - när jag kom underfund med vad den stora omställningen skulle innebära - enbart skulle leda till något positivt i mitt liv.

Jag minns kylan i februari 2020. Hur jag kände mig osårbar här i mitt kapell. En katastrof som passade för mig.

Jag tänker på låten "Jerusalema". Jag minns precis hur jag mådde när den låten kom i ropet. Många gjorde egna filmer till den och man såg så många fina människor som kämpade för samma sak. Jag hade inga sköra äldre att vara orolig för. Jag såg detta som det bästa som kunde hända mig.

Pandemin var tragisk för många. Även personer i min egen närhet men rent egoistiskt förändrades världen till en bättre plats för mig. Det fick mig t o m att förstå min egen roll bland mänskligheten. Rollen som jag aldrig riktigt vågat följa fullt ut men nu var reglerna på min sida. Nu var det mitt sätt att leva som var det rätta.

Jag var ute och promenerade lite i den tysta staden. Nästan ingen trafik. Knarrande snö var det enda som hördes. Möten med ängsliga blickar var man än gick. Regler att följa i butiker och där det var risk för smittspridning. Jag behövde inte pendla. Jag handlade på Maxi tidigt på mornarna. Jag bunkrade dock aldrig några varor. Tittade på Folkhälsomyndighetens pressträffar på dagarna. Följde utvecklingen i Trumps USA som drabbades alldeles fruktansvärt. Tänkte mycket. Tänkte på "Sveriges vägval" genom pandemin. Gjorde vi rätt eller fel? Läste böcker på kvällarna. Jag hade en Kafkaperiod då. 

Jag läste bl a en bok av Hans Blomqvist som handlar om Franz Kafka som gav uppslag till titeln på min egen bok som jag inte ens börjat fundera över vid den tiden. Titeln var "Den oerhörda värld jag har i mitt huvud" och det var precis det jag själv tyckte att jag har. Jag kunde ju inte knycka titeln rakt av men jag tyckte den var så fin och sa så mycket. Jag stuvade om den till "Allt det vackra jag har i min hjärna - det rika inre livet i en högkänslig mans grånande skalle".

Ikväll har jag filmat rengöring av två skärmaskiner på ICA Maxi. 


Riggat för filmning.

Inga kommentarer: