fredag 15 september 2023

Arbetsveckan över igen

Då var det fredag igen då. Det har inte hänt så mycket denna höstvecka heller. Jag träffade en gammal vän på Maxi häromdagen. Inte en släkting men en kvinna som befunnit sig i utkanten av min släkt hela mitt liv. Vi umgicks några gånger när jag var liten. Hon är några år äldre än jag. Jag har sett henne i ögonvrån hela livet och vi har väl hälsat ibland. På Maxi häromdagen sa jag -Hej Lajla, när jag såg henne! Vi pratade en stund. Hon frågade mig om jag skrivit en bok och det har jag ju. Hon hade sett boken någonstans. Hon hade också just skrivit en bok, sa hon och vi beslöt oss för att byta böcker med varandra.

Igår skedde detta byte och vi satt här och pratade en stund. Det var ett trevligt återseende med en person som känt till mina familjeförhållanden någorlunda. Jag har ju också känt till hennes släkt lite så vi hade en del att prata om. Jag har börjat läsa fragment av hennes bok.

Jag har också börjat äta lite nyttigare. Jag blir ju bara tyngre och tyngre så jag behöver gå ner några kilon för att klara av det jag vill. Eftersom jag inte orkar röra på mig så värst mycket får jag dra ner lite på maten istället.


Dagens frukost. Lägg märke till det tunna lagret av pålägg. Kaviarlagret är så tunt att det nästan är genomskinligt. Och en banan. Jag tror inte jag ätit banan på flera år innan. 

Det blir lite spretigt blogginlägg eftersom jag egentligen inte har något att skriva om. 


Igår såg jag en ny stadsdel jag inte sett förut. Detta har de byggt upp snabbt. Mitt emot gästhamnen.


När jag letade bland gamla papper hittade jag min vän Björnas visitkort från tiden han hade svampodling i källare ute på mariebergsområdet. Jag hjälpte honom att skörda någon gång.

Inga kommentarer: