lördag 2 september 2023

Matlådor

Det är väl ungefär så det är. Förbereda inför kommande dagar. Vara till för Felix och serva honom med "Butter Chicken" som jag vet att han tycker så mycket om.


Fyra till honom och två till mig.

Det luktar curry i hela kapellet och jag älskar det.

Under veckan som gick var jag en natt på Selma spa i Sunne. Kick-off inför hösten. Jag tycker det är lite trevligt ändå. Få träffa mina kollegor - som jag tycker ganska mycket om - och veta att det är under en begränsad tid. Jag fick mycket besvär av min ljudkänslighet däremot och kunde inte vara med så mycket när det var gemensamma grejer. Måltiderna är hemska mad allt stim och fruktansvärd ljudmiljö. Första lunchen gick jag ut på altanen och åt ensam. När arbetsdagen var slut på torsdagen hade vi några fria timmar. Många tränade eller gick ner i Spaavdelningen men jag lade mig i en liggstol och läste Kafkas "Processen". Plötsligt blev jag sugen på alkohol så jag gick och köpte ett glas rödvin.

Det smakade bra. Jag låg och läste och drack rödvin. Jag tog ett glas till... Efter en stund började folk komma tillbaka från sina PK-övningar och jag satte mig med dem och tog ytterligare ett glas. Och sedan ett till. Kl 19:30 var det middag. Jag kom lite på efterkälken så när jag klev in i matsalen insåg jag direkt att jag inte skulle kunna sitta bland alla skrattande och skrikande kollegor så jag vände i dörren. Jag fick några servitörer att duka upp åt mig i ett avskilt utrymme en bit därifrån.


Här satt jag ju däremot jättebra och kunde verkligen njuta av den underbara maten. Jag njöt verkligen. Luktade över tallriken flera gånger innan jag provsmakade. Åt lite och tittade på maten och luktade igen. Helt i min egen lilla värld. Jag önskade att jag fått sällskap av åtminstone någon men jag förblev själv.

Några strökollegor som passerade satte sig en stund. Bl a min chef. Jag brukar alltid be om att när man anmäler sig till de här övernattningarna så ska möjligheten finnas att välja om man vill sitta i en stillsam miljö men det har de aldrig gått med på. Jag vet att flera av kollegorna tycker det är jobbigt att sitta i stora matsalen med alla andra. Men än så länge "vågar" de inte annat. Det är inte enligt normen. Man riskerar att få en tråkighetsstämpel. Det kan ju jag fullständigt skita i som tur är och det gör jag också. Och har så gjort de senaste kickofferna. Jag mådde otroligt gott i min ensamhet med den goda maten. Och drack två glas vin till.

Efter middagen gick största delen av gänget ner till baren. Jag också men jag drack inget mer. Sex glas vin var precis lagom. Det blev en trevlig kväll. Vi satte väl oss i baravdelningen vid niotiden och jag och några till var kvar där till klockan ett. Då var jag helt nykter igen. Sedan sov jag jättegott och var uppe till frukosten före kl 7. Jag var trött under fredagen och längtade till att få lägga mig i min egen säng på kvällen. Jag pinade mig och höll mig uppe till kl 22 och sedan la jag mig och läste och sov så skönt som jag inte minns när jag gjorde senast. Vaknade kl 8 på lördagsmorgonen.

Tog det lugnt på förmiddagen och tog en tur till Maxi. Jag visste att elektroniken med betalkorten inte fungerade så jag skulle inte kunna handla där. Jag parkerade där i alla fall och gick sedan till Smedbyborg för att lämna över ett USB-minne med fotografier på huset och Borgforssläkten till Jossa som bor där nu. De skulle fira Jannica idag som fyllde 60 år.

Jag gick tillbaka till Maxi men det gick fortfarande inte att handla där. Då åkte jag ner och parkerade vid Coop och tog en promenad på stan. Frälsis spelade på torget.


Underbart värmländsk skylt.

Jag handlade det jag behövde på Coop istället och åkte hem och började med maten. Det tog några timmar och jag satte mig och tittade på playen mellan varven.


Jag tog fram målargrejer framåt kvällningen och chokade med en Norrlands djup (6,8%) innan jag gick ner till 3,5:orna igen. Det funkade bra.

Inga kommentarer: