söndag 10 juli 2016

Ankomst Prag

Jag vaknade 04:20 imorse och försökte ligga kvar en stund innan jag väckte Felix. Till slut gick jag upp och satte på kaffe, gjorde frukost och fixade matsäck till bilresan till Arlanda. Vi åkte från Kristinehamn strax efter halv sex och började vår färd mot Stockholm. När det var ca 10 mil kvar plingade det till i biljäveln och en varningslampa började lysa. Det hade något med bromsarna att göra tydligen. En röd symbol "ABS" med kryss över lös. Bromsarna fungerade som vanligt ändå i alla fall så vi körde hela vägen till långtidsparkeringen, Benstocken. Där åt vi en andra frukost innan vi lämnade bilen och gick till transferbussen.

Framme på flygplatsen gick det någorlunda smidigt. Planet blev lite försenat vid start men det var ingen fara det heller. I Prag var det jättevarmt och luften stod still. Det var inga problem att hitta hotellet. Jag har ju bott här förut och rummet var identiskt med det Lina och jag bodde i 2014. T o m samma krånglande badrumsdörr. Det kanske är samma rum.

Vi var hungriga när vi lagt ifrån oss sakerna på rummet och gick direkt ut och åt. Vi gick till ett ställe där Lina och jag var flera gånger. U vejvodu.
En jätterestaurang med god inhemsk mat bl a. Felix tog örtstektkycklingbröst med smörstuvade grönsaker och pommes. Till det ett glas färskpressad apelsinjuice på både vanlig apelsin och blodapelsin. Jag tog en "gulasch" med knödel och två öl.
Det hela landade på ca 150 kr.

Fruktansvärt mätta gick vi till stora torget och tittade när den astronomiska klockan slog 5. Jag her sett spektaklet förut och tycker inte det ens är värt att se. Felix behövde ju se det ändå förstås. Jättemycket folk. Trångt och varmt Vi gick sedan över Karlsbron och tillbaka igen så vi betade av två måsten direkt.
Vi såg också ett populärt hundhörn. Vi var helt utslitna båda två efter denna promenad och köpte en stor kall vattenflaska och tog med till hotellet. Det är en tryckande värme här. Jag lyckades också hitta "Duff-beer".
Jag var helt enkelt tvungen att köpa en sådan. Ni som ser Simpsons förstår varför.

På hotellet slängde vi oss på en varsin säng och bara njöt av AC-n en stund. Vi tog en liten promenad till i kvarteret innan vi kröp in i det svala hotellrummet för gott denna dag. Felix vill se fotbollsfinalen och jag har inget emot att vila benen resten av dagen.

2 kommentarer:

Lars G sa...

Jag var med jobbet i Prag för 6-7 år sedan. Tyvärr hade jag inte mer än en halv dag för sight-seeing, men jag tycktr, att Prag var en spännande stad. Maten är väldigt rustik, men alltför stora portioner för min smak!

Eddie sa...

Underbar mat och allt är billigt! Den inhemska maten är "mustig" och kraftig. Kanske passar mer höst och vinter men helt underbart även på sommaren enligt min smak.