lördag 2 juli 2016

Innesittardag

Usch vilket bedrövligt dagsregn. Trodde jag att det skulle bli men det lättade upp lite på eftermiddagen.

Jag städade övervåningen på förmiddagen och åkte sedan till Karlskoga och Byggmax. Köpte mer skruv av lite olika dimensioner för fortsatt uthusbygge.

Min första växthustomat var mogen idag också och jag åt den i trädgården. Underbar smak! Nästan så att det kliade i munnen av den kryddiga tomatsmaken. Det är annat än köpetomater det!

När det slutade regna gick jag ut och fortsatte att regla upp baksidan av uthuset och det blev färdigt inför brädfodring. Jag ramlade ganska illa. Jag stod på en hemmagjord pall som fanns här när jag köpte kapellet. Ena benet gick av på pallen och jag föll och blev hängandes över resterna av pallen. Skrapsår på högerarmen blev resultatet. Annars inget.

Så här ser det ut nu. Inte så mycket nytt som kan urskiljas på ett fotografi men någon timmes jobb som ändå är utfört för att komma vidare.

Förra året satte jag tre pioner i gårdskanten.
Den ena fick blommor idag. Sent om man jämför med pioner runt om i kommunen. Detta var en rosa pion med dubbla blommor. Underbar doft också. Inte stark och påträngande men den fanns där om man böjde sig och tog blomman till näsan.

När jag snickrat färdigt och ramlat över pallen klippte jag gräsmattan. Eller klövermattan egentligen...
Det är så svårt att undvika att få in humlor under gräsklipparen när gräsmattan bara består av klöver. Jag körde nog ihjäl ett antal humlor fast jag försökte undvika det. Det luktade banne mig honung när jag klippte.

Ikväll går jag runt bland mina Hoyor och tittar efter tillväxt. Tillväxt finns på de flesta av mina sticklingar. Flera av hoyorna jag hämtade ser också ut att ha funnit ny livsglädje.

Inga kommentarer: