torsdag 7 juli 2016

Försovning

Vaknade kl. 7 och det kändes som om jag försovit mig. Tittade på morgonnyheter, drack kaffe och åt ett par mackor. Sedan i arbetskläderna igen. Det kändes direkt att det skulle bli en varm dag i kapellet. Jag reglade upp det som var kvar att regla på framsidan innan jag kunde brädfodra delen där ställningen satt för tillfället.
Så här blev dagens arbete. Jag har monterat ner ställningen. Ovanför fönster och dörr till ena vedboden finns inga underbrädor ännu. Plåtslagaren måste sätta plåtar ovanför dessa först innan jag kan kan göra klart där. Det ser konstigt ut...

Det blir väldigt mycket spill när jag sågar och allt spill slänger jag in i vedboden. Det börjar bli så fullt nu så jag klättrade in bland veden och staplade lite mera i framkant så det ska få plats ännu mera bakom. Så här mycket ved kommer jag nog aldrig ha igen och det är inte slut på sågspill ännu.

När jag kommit så här långt orkade jag inte mer i värmen. Jag gick in och duschade och åkte på en liten inköpsrunda till Karlstad. Jag behövde ur bubblan och se lite folk också.

Först åkte jag till IKEA och köpte flera ytterkrukor till mina Hoyor. Sedan till Biltema en sväng. Köpte mer trallskruv och gångjärn till uthusdörrarna. Vidare till Plantagen och där fick jag äntligen tag i en pipranka.  Jag älskar piprankor. Jag vill ha en som klättrar på det norra räcket på den blivande altanen. Piprankor är jättetröga i starten så jag ville plantera en redan nu. Egentligen borde jag gjort det för tre år sedan så den hade varit ordentligt på gång när altanen byggs nästa år. Tror det brukar ta ungefär fyra år innan de börjar växa ordentligt.

Här satte jag den och duschade den med rådjursavvisande medel för säkerhets skull. Jag satte ner en plastslang för att det ska bli lättare att vattna rötterna. Vet inte om det behövs men jag kör så till att börja med.

Jag tog en bild på pionen innan jag gick in också.
Den har slutat att dofta men den är vulgärt vacker.

Jag har mörklila klematis i blom också men det blåser så förbaskat så de skulle bara bli suddiga om jag försökte ta en bild.

Kungsängsliljorna har gått i frö och jag samlade några frökapslar ikväll. Jag ska prova att höstså dessa.

Inga kommentarer: