måndag 18 juli 2016

Hoyamåndag

Gick in i en Hoyabubbla idag efter jobbet. Går och gullar med mina Hoyor och fyller i en exceltabell för att registrera hur de utvecklas. Förvärvade en Hoya ciliata idag. Vädret efter jobbet lämpade sig inte för uteaktiviteter så jag fick hålla mig inne.

Tänk att dessa krukväxter kan skänka mig sådan glädje. Deras iver att skicka ut sina sökande rankor åt alla håll är alldeles fantastisk. Jag skulle vilja ställa var och en av dem på en piedestal och skriva något vackert beskrivande om hur de försöker erövra sin omgivning. En del gör ju det medan andra står still i sin tillväxt. Men när de som avvaktat en tid tar fart så blir det extra roligt. Då följer jag utvecklingen varje dag.
Idag såg jag att min H. wayettii börjat skicka ut en ranka. Den har mått dåligt sedan jag köpte den som rotad stickling och stått helt still. I början av sommaren planterade jag om den och nu börjar den ta sig. Ursäkta oskärpan.

Hoyor är vackra som gröna växter men när de blommar är det en jättebonus. Blommorna är ju oerhört vackra i sig men om blommorna doftar gott är det ytterligare bonus. En del luktar vedervärdigt medan andra luktar smörkola eller bergamott. En del saknar doft helt. De flesta av mina är så små så att de inte börjat fundera på att blomma ens.

I augusti ska jag på ett "Hoyamöte" i Väse har jag tänkt. Dessa växter trollbinder många runtom i hela världen så givetvis är jag medlem i "Svenska Hoyasällskapet".

Inga kommentarer: