onsdag 6 juli 2016

Perfekt arbetsdag

Jag gick upp kl 5 och drack kaffe. Förstår inte varför jag vaknar så tidigt. Det är så fint ute vid den tiden på dygnet. Stilla. Inga människor igång. Någon enstaka bil ute på 26:an möjligen. Jag gick ut kl 7, arbetsklädd och redo för denna arbetsdag med uthuset. Jag åkte upp till mannen i skogen och hämtade virke runt 8:30. Vi fyllde kärran med entum-sex som jag har som underbrädor när jag brädfodrar. När jag kom hem med virket kunde jag gå in i bubblan igen.

Jag byggde en ställning med hjälp av husets egen konstruktion så jag kunde brädfodra gaveln. Det funkar bra och det är endast två brädor jag inte kan sätta upp. De som ska sitta där ställningen sitter fast i huset. De får jag ta med stege sedan.

Här är gaveln och nu är det enklare att förstå hur det kommer att bli när det är klart. Regeln som sitter i dörröppningen ska sågas av när väggen är klar.

Till vänster i bild ser man också att jag byggt ställningen på framsidan för att fortsätta arbeta där. Det är svajigt och otäckt att gå på plankorna men det är bättre än att stå och balansera på en stegen som är omöjlig att få att stå ordentligt. Uppe under taket har jag sågat till takfötterna för att de ska kunna gömmas bakom en takfotsbräda. Den avsågade delen av takstolen kommer att döljas av brädfodringen.

Precis när jag var färdig med gaveln fick jag kärt besök av vännen Cissi. Hon hade aldrig varit i kapellet så hon fick en rundtur. Sedan drack vi kaffe och pratade en stund. Trevligt! Hon stack hål på bubblan men det var ett trevligt avbrott. När hon åkte gick jag in i bubblan igen.

Jag blir sliten efter en sådan här dag när solen varit framme hela dagen. Det har stundtals varit väldigt varmt och väldigt mycket bromsar. Jag gick ett varv och vattnade rabatter innan jag gick in. En underbar sommarkväll i kapellet.

Inga kommentarer: