söndag 17 juli 2016

Lat söndag

Söndagen har gått i en slö lunk med endast några små ansträngningar. Imorse åkte jag ner till en kompis i Brattsand och köpte en ytterdörr av honom. Dörren ska jag ha till den varma delen av uthuset. Någon dag ska jag hämta två begagnade fönster i Ulvsby. Det börjar bli dags att regla upp framsidan på den varma delen av uthuset. När jag fått upp väggar, dörrar och fönster på uthuset, avslutar jag uthusbygget för i år. Jag ska fortsätta inne i kapellet med badrum och kök på nedervåningen då.

När Felix hjälpt mig att lasta av dörren började jag leta igenom både kapell och uthus efter en domkraft som jag vet att jag äger. Efter mycket om och men hittade jag den. Jag pumpade upp en bärande regel i uthuset som börjat böjas under tyngden av all ved. Nu fick den ett extra stöd mitt på. Jag kommer få göra liknande åtgärder med de övriga reglarna också för säkerhets skull.

Sedan rödmålade jag under fönstren på framsidan av kapellet. På det viset blev rödfärgshinken något lättare så jag kan krångla upp den på ställningen och måla även ovanför fönstren. Det får bli en annan dag.

Jag har en hög med osorterad matjord på baksidan som jag ska sprida ut där grävaren skalat bort grässvålen. Hjulet på skottkärran lossnade och jag behöver skaffa en mutter för att få den i bruk igen. Jag får försöka få tag i en sån imorgon. Jag skyfflade ut matjord en stund i alla fall och krattade igenom den för att sortera bort stenar och rötter. Jättetråkigt jobb. När jag fått till ett litet område sådde jag gräsfrön där. Ytterligare några meter gräsmatta som är betydligt trevligare än den grusplan som baksidan utgörs av just nu.

De röda skalbaggarna som Felix och jag såg i Prag i stort antal var "Eldlöss". De sitter tydligen gärna på lindar i stora mängder och suger i sig något sött.

Imorgon är det jobb igen. När det fina vädret är på ingång förstås. Jag får hoppas på fina myggfria kvällar ett tag framöver.

Inga kommentarer: