fredag 8 juli 2016

Nymålat

Vädret kändes lite osäkert imorse men jag drog ut all utrustning för att snickra. Jag gjorde klart baksidan och kompletterade lite på gaveln och framsidan. Det kändes som om jag inte ska göra mer nu innan vi åker till Prag. Om jag ska fortsätta nu måste jag ta ner plasten som skyddar den varma delen och det känns onödigt nu när jag kommer vara borta nästan en vecka. Jag avvecklade således arbetsplatsen för en tids frånvaro.

Jag har haft problem med mitt larm. Den gamla dörren på framsidan slår sig så illa beroende på årstid så magnetsensorn tappar kontakten ibland och då går larm till SOS-alarm. I förmiddags ringde jag Sector alarm och bad dem sätta min anläggning i serviceläge så jag kunde fixa problemet. Jag flyttade sensorerna så det inte kommer att krångla mer.

Jag hade ett uppdrag idag också. Att skjutsa snickaren. Han och några pojkar i hans egen ålder (50 år) skulle leka golf idag. Då kan man tydligen inte köra bil till golfbanan. Jo. Till golfbanan kan man köra men inte därifrån eftersom det ingår öldrickning när man leker golf. Obligatorisk öldrickning verkar det som.

Jag passade på att äta lunch på Stolpen i Ölme när jag skulle hämta honom. "Burger house" heter matstället och det är OK. Ganska goda burgare gjorda på högrev men det är för tjockt bröd och det gör att helheten känns lite torr. Kan ändå rekommendera burgarna där. Gott kött.

Jag sa till snickaren att jag inte skulle göra något mer med uthuset innan vi åker. Han sa då att "Det som är gjort, är gjort". -Du kan ju rödmåla baksidan.

Han har ju rätt förstås. Det är klart att jag kan börja rödmåla underbrädorna så det gjorde jag också.
"Det som är gjort är gjort". Ytterligare ett steg mot färdigt uthus.

När man rödmålar måste man måla hela brädor. Det går inte att avsluta någonstans mitt på. Det blir jättefult när man återupptagit målningen sedan. Jag vet eftersom jag själv gjort så någon gång. Falu rödfärg måste strykas vått i vått annars blir det skitfult.

Jag måste säga att jag är en mästare på att måla när det gäller att inte få färg på händerna och annat kladd. Det gäller dock inte Falu rödfärg. Jag får färg över hela kroppen då. I håret, på glasögonen och på alla kläder. Så även idag. Jag har t o m fått färg i munnen någon gång.

Jag strök alla hela brädor jag kunde stryka. Hela baksidan och två på gaveln. Dit nådde jag med stege men sedan är det ställning som gäller.
Jag kunde också måla under fönster och dörr på framsidan. "Det som är gjort, är gjort".

När jag plockat ihop och tvättat pensel satte jag mig en stund i gavelrummet och tog en öl.
Det börjar kännas som ett rum nu.

Jag ville så gärna måla vissa brädor på gaveln av en särskild anledning.
I och med att dörröppningen är målad på ena sidan kan jag börja fnula på hur jag tillverkar en dörr. Gångjärnet ska sitta på den målade brädan i dörröppningen. Jag kanske gör en dörr imorgon.

Pendlarvännen, Vivi kom upp och lånade mitt länskort. Länskort är inte personliga nuförtiden och jag kan gärna låta Vivi åka på mitt kort nästa vecka eftersom hon behövde köpa nytt nu annars.

Försökte ta en bild på en utslagen underbar mörklila klematis trots att det blåste. Det har blåst väldigt denna vecka tycker jag.

Här hade jag köpt och planterat krollilja trodde jag. Lökarna köpte jag på trädgårdsmässan i våras av en konstig människa som inte kunde svenska. Det verkar ju inte bli krolliljor av lökarna i alla fall. Snarare tigerlilja eller något. Vi får se...

Solen går ner bakom kapellet.
Skuggan av den lilla byggnaden på kapelltaket syns på Filipstadsvägens gråa asfalt. Korset syns nästan. Nu är det kvällen i kapellet.

Imorgon kommer Felix och vi ska packa inför pragresan på söndag.

Inga kommentarer: