lördag 20 augusti 2016

Obönhörligen - sommaren 2016 till ända

Då var det alltså klart. Sommarsemestern 2016. På måndag är jag tillbaka i tjänst.

Nu är det bara att inse att det höstas i livet.

Min, Eddie Perssons, sommar har bara handlat om uthusbygge. I världen utanför Marielund 1:12 sammanfattar jag händelserna i tre ord; sexuella ofredanden, bilbränder och Donald Trump.

Som rubriken beskriver så är det "obönhörligen" slut på sommaren. Ett konstigt ord som inte har något "tvärtom-motsvarighet" om man tar bort o-et. Bönhörligen används i alla fall inte som ett ord, vad jag vet. Ett annat sådant ord jag kan dra mig till minnes är "oförskämd". Förskämd är man väl aldrig heller.

Sommaren 2016 går till historien som sommaren då jag inte fick ett enda myggbett. Jag badade inte heller i någon sjö.

Igår, fredag, målade jag vitt igen men det täckte inte så att jag blev nöjd. Det syntes att det behövdes en strykning till.

Jag satte upp fotbrädan på baksidan på uthuset så jag skulle ha något att skruva hängrännekrok i.

Sedan tog jag hand om Felix och stekte lövbiff till oss med potatiskroketter och kryddsmör. Kryddsmöret gör jag av extrasaltat smör och köpt kryddblandning i form av chipsdipkrydda. Det funkar bra. Jag rör bara ihop en chipsdipkryddpåse som jag tycker passar till maträtten med mjukt smör. I detta fall "Sourcreme and fresh onion", typ...

Felix ansåg sig mogen för ett Facebookkonto så vi fixade det. Tio minuter efter vi fixat det drog han ut sin sista mjölktand. Jag tror inte jag har någon mer "vän" på FB som har mjölktänder kvar. Jag hade i alla fall Felix i tio minuter innan han blev en av dem som gjort klart det där med mjölktänder.

Vi tittade lite på damerna när de spelade fotbollsfinal i OS innan vi gick till sängs.

Idag, lördag, hade vi inget planerat. Vi åt frukost bestående av lövbiff och kroketter från igår och sedan åkte vi ut på vägarna i Kristinehamn. Jag hade en plan som jag inte berättade för Felix. Jag tänkte vi skulle köra Go-cart innan jag körde honom till hans mamma. När vi slutligen kom dit var det bokat hela eftermiddagen så vi fick ingen chans att köra. Tyvärr.

När jag levererat Felix till Smedby åkte jag hem och började att sätta upp "takavvattning" på uthuset.
Det heter så och det är ju förstås rimligt. Här ligger delarna som ska bli ett "takavvattningssytem".

Det fattades en hängrännekrok för mig så jag kunde inte gå vidare ikväll. Jag måste köpa en till. Det går inte att skruva dit en kompletterande krok när hängrännan är uppsatt. Jag hade dividerat hängrännesträckan med 0,6 eftersom det ska vara 60 cm mellan krokarna. Kvoten blev 13. Det jag inte tänkte på var att jag fick antal "sektioner"som svar. Det behövs ju en krok i änden också. Det här misstaget har jag gjort förut när jag räknat också.

Här sitter i alla fall de hängrännekrokarna jag hade. Det är nästan så att det syns att det fattas en krok där måttbandet hänger.

Det fattades också en bit hängränna kom jag på när jag mätte lite. Måste komplettera med detta också således.

Sivan gjorde mig sällskap när jag målat vit färdigfärg en sista gång på fönster och dörr. Jag kunde ta bort maskeringstejpen också och så här blev det,
Vitt som faan! Sivan skiter i hur det blir. Hon bara glider runt och softar.
Här ligger hon som en katt ska ligga.

Väl inne i kapellet redde jag ut vilka hoyasticklingar som rotat sig och gjorde en del plantering av skott i befintliga krukor.

Jag förklarade för några inlägg sedan att jag tagit sticklingar för att få mina egna plantor mäktigare. Ikväll har jag fyllt ut några krukor med sticklingar för att få en "fetare" bas på plantan.

Inga kommentarer: