måndag 8 augusti 2016

Redan måndag igen

Igår, söndag, körde jag Felix till Karlstad där han skulle spela en fotbollsmatch mot Norrstrand. Jag tog en tur till IKEA när jag släppt honom vid idrottsanläggningen. På IKEA köpte jag lite ytterkrukor och annat småkrafs. Jag var tillbaka vid fotbollsplanen 10 minuter efter matchen startat. De vann med 3-0.

När vi kom hem hittade vi en död vessla i trädgården och båda två tänkte direkt på en viss katt som huvudmisstänkt för mordet.

Sivan.


Hon hade inte ätit upp vesslan utan lagt den nedanför trappan så pappa och brorsan skulle se vad duktig syrran varit.

En tyskhare kom på besök senare på kvällen också.

Idag, måndag åkte Felix och jag till Karlstad för att äta indisk lunchbuffé på "Indian palace" på Östra Torggatan. Det var jättegott som vanligt. När jag jobbar äter jag där flera gånger i veckan. Det är alltid jättebra. Väl hemma igen gav jag mig på att tillverka ytterligare sex klätterstöd för hoyor. Felix släppte jag av hos hans mamma. Han ska till mormor och morfar i stugan vid Slädsjön imorgon och vara där resten av veckan.

Jag väntar också på ytterligare hoyasticklingar och har tänkt att försöka rota dessa på ett annat sätt än jag gjort förut.
I ett litet växthus av en genomskinlig förvaringslåda från IKEA. Jag har tagit engångssnapsglas och gjort hål i botten på dessa. Sedan har jag fyllt dem med vermiculite och vattnat. Där ska jag stoppa ner sticklingarna när jag får dem. Jag har några på gång redan i "zippåsar" enligt det sätt jag rotat på förut.

Jag kunde inte låta bli att fotografera en Hoya som sätter nya små blad. Det är det här jag går och tittar efter varje dag i kapellet.
Om det sker någon tillväxt.
Vilken gullig tillväxt det är som sker. Miniatyrer av blad som blir stora, kraftiga och vätskestinna efter en kort tid.

Hoya verticillata IML 97 heter denna.

Det är inte väder att vara utomhus nu så det får bli lite innesysslor. Det ska tydligen bli lika blåsigt imorgon. Uthusbygget har stannat av lite på grund av osäkert eller obehagligt väder.

Inga kommentarer: