måndag 15 augusti 2016

Sommaren ger ett extranummer

Go värme i kapellet idag. Redan när jag vaknade imorse var jag förberedd på att det skulle bli en vacker, varm dag. TV-nyheterna hade varskott om detta.

Jag tänkte sätta upp lock på framsidan idag och då tog jag ett "förefoto". Normalt vill man inte ha en skugga i förgrunden. Särskilt inte på sig själv men den här skuggan ville jag verkligen ha med.
Det lilla ventilationstornet på kapellet. Korset som sitter på toppen där syns litegrann. Här har jag etablerat dagens arbetsplats. Tagit ut såg och allt som behövs för att göra lock till brädfodringen.

Snickaren kom hit en sväng när jag höll på som bäst. Vi åkte till Mc Donalds och åt en snabblunch mitt i arbetsdagen. Jag gillar egentligen inte maten där men när jag är mitt uppe i arbete, duger det. Jag går ju inte in i kapellet och kokar potatis eller pasta när jag håller på att svimma av mitt låga blodsocker.

Så här blev framsidan när jag avslutade arbetsdagen. Det syns inte så mycket vad jag gjort men ändå.

Jag rödmålade det jag spikade upp och sakta men säkert blir framsidan klar. Gaveln som jag lockade häromdagen målade jag också. Knutarna däremot blir det lite arbete med eftersom jag inte riktigt visste vad jag gjorde när jag började sätta upp panel.

När jag gick in gullade jag med hoyorna. Planterade två sticklingar jag tagit från mina egna plantor för att fylla ut krukorna där moderplantan sitter. Normalt har man (köper man) en stickling (= en stjälk) som ska bli den stora krukväxten. Jag har tagit skott av egna köpta sticklingar nu när de växt lite för att fylla ut krukan och få en mäktigare växt när den blir lite större.

Många hoyor sätter blad i motsatta par längs med stjälkarna. Som syrén. En del hoyor aborterar det ena bladet i paret och får därför enkelställda blad utefter stammen. Här tror jag det sker "abortering".
Hoya diversifolia.

Lägg märke till de gula förtorkade småbladen.

Hösten är på ingång i kapellet. Fåglarna har slutat sjunga, rönnbären hänger i små klasar och det luktar "kräftpremiär". Någon växt börjar dofta så här i mitten av augusti som påminner mig om doften runt mina kräftvatten när jag var liten. Augustimörkret känns också igen.

Jag minns kräftpremiären 1977. Jag och min kusin Leif hade varit ute och satt ut mjärdar i Kvarndammen. När vi gjort det gick vi hem till Leif på Söderled och skulle ta en paus innan det blev mörkt och vi kunde vittja. Då ropar moster Margit från övervåningen: -Elvis är dö. Jag hördet på radioluxenburg.

Den 16 augusti 1977.

Radio Luxenburg - undrar vad det blev av det...

Jag har fortfarande semester och njuter av att kunna lägga upp dagarna precis som jag vill.

På onsdag börjar Felix i högstadiet.

Inga kommentarer: