söndag 21 augusti 2016

Småpyssel

Vaknade tidigt och gick ut och monterade lås och handtag på ytterdörren till den varma delen på uthuset.
Nu när färgen torkat efter den tredje strykningen var jag nöjd med resultatet.

Sedan kom kusin Marita på besök. Vi tog rundtur både i uthus och kapell. Vi drack kaffe och pratade gamla minnen. Jättetrevligt! När hon åkt lyfte jag upp uthuset med hjälp av en domkraft. Golvet har sviktat lite så jag behövde sätta lite stöd ner mot marken för att golvet ska bli lite stummare.
Här under regeln närmast den gamla delen. Cementplatta, tjärpapp och en bit regel.
Här i mitten av uthuset. Detta stöd gjorde verkligen skillnad.

Jörgen kom förbi och vi åkte ut till "Kyrkans" café i skärgården och tog en varsin bit smörgåstårta. När han släppte av mig hemma igen gick jag och la mig en timma. Underbart eftersom jag gick upp 04:30 imorse.

Imorgon är det jobb som vanligt igen. Jag är väldigt nöjd med min sommarsemester. Jag har fått jättemycket gjort och kan för en gång skull känna mig lite duktig. Jag får se om jag hinner sätta upp hängränna och stuprör imorgon. Jag måste kompletteringshandla lite efter jobbet först. Det är viktigt att jag kan sätta upp både hängränna och stuprör vid samma tillfälle. Börjar det regna och bara hängrännan sitter uppe blir det katastrof. Allt vatten störtar då okontrollerat rakt ner och stänker upp på huset. Vi får se vad jag hinner och hur vädret blir.

Inga kommentarer: