lördag 13 augusti 2016

Tröga dagar

Det går trögt med uthusbygge just nu. I torsdags satte jag i alla fall lock på gaveln på uthusen.
Sedan slog det stopp igen.

Fredagen började jag med att ligga och läsa. Jag vet ju att min syn inte fungerar så bra resten av dagen när jag koncentrerar blicken på smått på morgonen men jag läste ändå. Jag får suddig syn efter en sådan ansträngning. Särskilt om jag ligger och läser. Det gjorde jag förstås. I vilket fall som helst gav jag mig ut och plockade svamp sedan men fick vända eftersom jag inte såg någonting. När det är som värst med synen är det lika suddigt som när man tittar under vattnet nästan. Jag fick ihop en halvliter kantareller ändå. Jag stekte upp dem med en halv lök, smör, salt och vitpeppar.
Sedan tillsatte jag en rågad matsked creme fraich och rörde ihop det till en röra som räckte till tre hårda mackor.

Felix kom på kvällen och jag gjorde hamburgare till oss till damfotbollen.

Idag lördag tog Felix och jag en road-trip i vanlig lördagsordning. Vi åkte till Storfors city och tittade på den lilla tragiska kommunen. På vägen upp åkte jag in till huset där hans farmor är född, Gåsviken vid Bergsjön. Jag berättade också om "Mats i Brosäter" och "Per i bäcken".

På hemvägen åkte vi in till den gamla slalombacken där jag åkte skidor som liten. Familjen Persson hade ingen bil så jag gick i slalompjäxor ner till järnvägsstationen i Kristinehamn och tog rälsbussen upp till Sjöändan och gick därifrån till backen som hette Busshöjden. Idag är det skog i backen och det finns ingenting kvar från skidtiden. Det går inte att förstå var värmestugan och liften en gång fanns. Vi åt sedan en snabblunch på Statoil innan jag körde honom till Smedby.

När jag blev ensam igen åkte jag på ett hoya-möte i Väse. Det var trevligt att träffa folk med hoyaintresse. Jag bytte till mig några nya sorter som jag satte på rotning när jag kom hem.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hahah! Vad säger du. Storfors som är så fint.. Jag åker till "resecentrum" där mån-fre och kliver av på grusplanen. Ett varmt välkomnande ;)

Eddie sa...

Felix berättade att både du och Johanna jobbar där. Storfors resecentrum... Jo jag tackar jag!