torsdag 4 augusti 2016

Orebrö

För er som läst Erik Bergman. Ni förstår att jag menar Örebro.

Felix och jag tog en trip till Örebro idag. Han är lite imponerad av större städer. Han är dessutom imponerad av sportbilar, lyxiga hus, kändisar som tjänar mycket pengar och folk som har många följare på sociala medier. Jag förstår inte hur det kunde bli så. Ingenting överensstämmer med vad jag imponeras av.

Väl i Örebro gick vi runt och tittade på vackra hus. Jag gjorde det åtminstone. Felix letade pokestops och sådant som inte jag förstår. Jag hänger väl på så gott jag kan i hans fantasivärld.

Vi hamnade vid en "Hot-spot" för alla Pokemonletare och jag såg tiotals barn som gick runt som zombier med sina telefoner och fångade figurer. Tänk på 80-talet när mobiltelefoner kallades "yuppienalle" och det var få förunnat att ha en sådan. Nu har alla en sådan med touch-screen dessutom.

Jag reflekterade över alla affärskedjor när vi var inne i ett köpcentrum. När jag var liten fanns inga "kedjor". Konsum fanns ju och ICA. OK och Gulf också men inga kedjor som erbjöd kläder. Nu är det bara sådant. H&M, Lindex och alla de där. Det kändes inget vidare när jag kom till 125:th street på Manhattan och såg H&M mitt på paradgatan i Harlem, NYC.
När jag var liten hade vi "Elittextil", "Sveamagasinet","Ströms hörna" och "Systrarna Jakobsson". Nu är det bara kedjor och det är ju så fruktansvärt tråkigt. Lite längs gågatorna i Örebro kan man däremot hitta lite annat.

När jag kom hem strök jag vedskjulsdörrarna en gång till med "roslagsmahogny". Blandningen torkar inte på ytan utan sugs in i träet. Brädorna suger olika men idag hade alla brädor sugit väldigt mycket. Jag måste köpa mer linolja och balsamterpentin om jag måste stryka en gång till. Jag skruvade i några skruvar i dörrarna där jag strukit med tjärblandningen och då "saftade" virket ur sig lite. Det är ett bra tecken.

Idag kom Sivan fram på baksidan. Det var flera dagar sedan jag såg henne. Hon sköter sig själv och på sommaren känns det som om vi inte ens känner varandra. Hon sköter sitt i skogskanterna runt kapellet. Jag kom att tänka på hur mycket Felix älskar Sivan. Jag har sett Felix kärlek förut till mig som pappa men kärleken till Sivan är något helt annat. Där är han den vuxne och Sivan är barnet. Han pratar med henne på ett underbart känslosamt sätt och tycker hon är lite tokig ibland. Men när jag tittar på Felix och Sivan tillsammans förstår jag hur mycket han älskar henne. Sivan älskar ju den som klappar henne och kliar henne bakom öronen.

Min Hoya cumingiana blommar, igår med tre blommor av åtta.
Idag fullt ut. Det doftar en meter ifrån den från bara en blomklase.

Min Hoya bella blommar också fortfarande men är mer diskret med doften.
Vacker blomma och flera blomknoppar på G i bakgrunden.

Inga kommentarer: