fredag 2 augusti 2019

Hel arbetsdag i kapellet

Jag blev så ivrig att fortsätta efter gårdagens arbete. Jag lade mig tidigt och ville det skulle bli morgon snabbt. Jag vaknade och var kissnödig och hoppades dagen hade grytt men klockan var bara 23 på kvällen. Jag lyckades i alla fall somna om och sov hela natten tills jag vaknade av mig själv kl 9.

Fem koppar kaffe och sedan igång. Jag hann inte ens titta på morgonnyheterna ordentligt. Felix och jag käkade lunch på "Super thai". En favoritrestaurang i Kristinehamn. Sedan åkte jag hem och fortsatte att jobba. Snickaren kom och hjälpte mig med plåtarbeten ovanför dörröppningarna.
Det är han som kan klippa plåt och bocka till den och vi för upp plåten under panelen helt och hållet för det bästa skyddet mot inrinnande vatten. Jag fortsatte att sätta upp mer panel nu när plåtarna var på plats och när jag gav mig för dagen såg det ut så här.
Hade jag inte fått ett getingstick som gjorde så fruktansvärt ont hade jag nog målat allt också.

Jag plockade ihop och gick in och tog en kaviarmacka istället.

När jag satt i soffan efter mackan började det regna ett tätt, tyst sommarregn. Det var så oerhört vackert i motljuset så jag var tvungen att stå och filma det en stund. Helt tyst och stilla. Ingen vind och det började dofta sommarregn där jag stod.

Nu ska jag snart lägga mig för att läsa och sova. Målning står på programmet imorgon om det inte blir regn.

Inga kommentarer: