fredag 9 augusti 2019

Snickeri igen

Sista semesterdagen och det har nog aldrig känts så tungt att börja pendla till Karlstad igen.

Jag hade klockan på ringning 07:00 för att börja vänja mig att inte vara fri att göra som jag vill. Jag gick ut och grundmålade vitfärg på blivande fönsterfoder.

Sedan åkte jag till Beijer och hämtade mina tre fönsterbänkar för att göra klart inne i prediksalen.
Så här blev det med några få hibiskusar som balanserar på fönsterbänkarna hittills. Det ska bli fler.

Jag har gett grannens katt mat när de varit i Norge några dagar. Som tack fick jag ett märkligt smörgåspålägg som hette "Hapå".
Det smakade som en blandning mellan messmör och kondenserad mjölk. En dragning åt kolasås. Det var verkligen jättegott.

Jag gick ut och började såga till lock till gaveln. Jag tänkte ta fem i taget och löpa linan ut med innan jag börjar med ytterligare fem. Det började regna så jag fick plocka in alltihop illa kvickt.
Rödfärgen hade inte torkat riktigt så jag lade brädorna med undersidan uppåt för att inte färgen skulle rinna bort.
Det klarade sig bättre än jag vågat hoppas. Det var stundtals väldigt varmt när solen gassade på och jag satt och njöt av värmen. Sedan fick jag besök av en kvinna från Karlstad som kom hit för att köpa hibiskussticklingar. Jag lade ut en annons i Facebookgruppen för hibiskusvänner igår kväll och hon köpte av mig för femhundra kronor.
När hon åkt satte jag upp locken på högersidan om gavelfönstret. Sedan målade jag första gången med "färdigfärg" på fönsterfodren.
Imorgon ska det bli regn hela dagen så jag ville få målningen gjord en gång. Nu kan jag sätta upp fodren om det blir något uppehåll imorgon.

Sivan låg och solade och brydde sig inte ett dyft.

Inga kommentarer: