tisdag 20 augusti 2019

Hibiskuskväll

Märkligt att jag kan ägna så mycket tid åt stillastående krukväxter. Jag går runt och tittar på dem, planerar var jag ska klippa när jag beskär dem, tittar på alla detaljer i en utslagen blomma och dess egna lilla vackra värld. En liten spindel sitter och lurar under ett blad. Den kan gott få bo där om han vill.

Idag fick jag två nya sticklingar med posten. De kom från moderplantor som frodas i Hunnebostrand. Moderplantornas matte fick två sticklingar av mig i byte.

Alla hibiskusar är inne nu och jag har några kvar att plantera om innan vintern. Jag undviker att plantera om när de blommar om det är möjligt. När jag gjort undantag från den regeln har det ändå gått bra. De har inte visat tecken på att de märkt vad som hänt.

Idag fick mormors dubbla röda en kraftig höstansning. Det gör lite ont i mig att klippa så mycket men det känns samtidigt som jag befriar plantan från det gamla. Lite som att klippa ett får som blir fritt från en varm och fet ull och plötslig får sprätta iväg i bar överkropp.

Inga kommentarer: