lördag 17 augusti 2019

Woodstock

Denna helg för 50 år sedan hölls Woodstockfestivalen.
Jag firar det genom att lyssna på musiken från då.

Det är helt fantastiskt och det har betytt så mycket för mitt musikintresse. Det var då den bästa musiken skapades. De åren. 1968-1972 (typ). Carlos Santana upptäcktes på östkusten i USA. Han var ett namn i San Fransico-area innan, men här slog han även på östkusten. Intressant egentligen. Han var jättestor på västkusten men okänd på östkusten av samma stora land.
Efter 1972 blev musikscenen allt svagare i mina öron.

För tio år sedan, när Woodstockfestivalen hade 40-årsjubileum hyrde jag en bil på Manhattan och körde upp till Bethel där allt hände. På Max Yasgurs mark i en grässlänt, upstate New York.

Jag gjorde ett specialreportage då och det finns att se här. Det var en sanslös upplevelse att få ligga där i grässlänten där allt ägde rum.

Här i kapellet är det höst. Jag avvecklar och planterar om hibiskusar. Jag måste också förstärka de blombänkar jag köpte och monterade förra helgen.

Jag plockade in vindspelen och får sätta igång dem manuellt om jag vill påminnas om sommarvindarna som smekte baksidan på kapellet. Det gör jag gärna.

Fönsterbänkarna bågnar av tyngden från krukorna. Det syns inte jättemycket på bilden men det är störande för mina ögon i verkligheten. Jag köpte vinkeljärn från Kristinehamns handelsstål för att förstärka mina blombänkar.

Jag har målat dem och ska montera alla fyra imorgon.

De blir mörkgrå. Samma kulör som panelens krönlist i prediksalen och det kommer att bli jättebra.


Inga kommentarer: