tisdag 13 juli 2010

Åkte upp till kapellet och planterade en ny rad med rädisor i morse. Gjorde därefter några ärenden. Jag har tänkt att ha så mycket LED-belysning som möjligt i kapellet och jag ska börja med spegelarmaturen jag ska tillverka till badrummet. LED är hiskligt dyrt men det drar väldigt lite ström och dioderna har lång livslängd. 20 år enligt affärsbiträdet. Tog en snabbglys inne på Bjelkes också för att se om min golvfärg kommit. Den kommer tydligen på fredag men det gör inte så mycket. Det blir ingen golvmålning denna vecka ändå.

Felix och jag åkte till Karlskoga och åt lunch på Max. Sedan åkte vi till "Pyssel huset" vid Nobelmuseet. Det var inte så mycket att ha. Det var dålig ordning därinne. Flera av experimenten fungerade inte på grund personalens lättja. Inget jag kan rekommendera alltså. Jag gick och muttrade därinne för att det var så dålig ordning. Tror inte att Felix fick med sig vare sig Aha-upplevelser eller bestående minnen därifrån. Däremot såg vi fullvuxna exemplar av jättebjörnloka när vi gick därifrån. Det tror jag han kommer att minnas. Han undrade om växten är farlig för katter. Jag sa att jag inte trodde det då katter har päls. -Jag tänkte bara eftersom vi ska ha katt i kapellet så kan det ju vara farligt för den, sa han. Han är go den lilla Felixen-Fix. Han är väldigt omtänksam.

Jag har glömt att teckna ner vad Felix sa när vi var på väg hem från Göteborg. Vi satt på tåget och Felix frågade: -När kommer vi till Sländröva? Sländröva är alltså Trollhättan. Han måste fått till något med trollslända i sin hjärna eller nåt. Vad vi skrattade när vi kom på vad han menade och det finns väl risk för att han kommer att bli påmind om detta när han blir äldre...

Inga kommentarer: