söndag 11 juli 2010

Heldag med Felix. Han ringde och väckte mig och kom sedan ner från sin mamma. Vi tog cyklarna och åkte till Pizza House och delade en Vesuvio på uteserveringen. Sedan hem och vidare till Revsand.
Det är något speciellt med Revsand. Det luktar speciellt där. På stranden luktar det ibland lite illa och inne i kiosken med dess trägolv väcks barndomsminnen till liv. Lukten därinne är densamma som då. Jag minns när det stod ett flipperspel där och man stod barfota och spelade och viftade samtidigt efter någon broms som hittat in.
Min kusin och jag var ofta där och hade luftmadrasser. Jag låg så mycket på madrassen så jag fick blödande skavsår på hakan. En gång paddlade vi in i vassen som finns längst bort vid badplatsen. Jag paddlade förs och när vi var längst in så släppte min kusin ur luften på min madrass. Jag var inte glad när jag fick gå genom vassen tillbaka med bara kudden uppblåst.
Vi fångade fisk vid stranden också. Vi tog våra tomma smörgåspåsar, lade in en sten som tyngd och lite brödsmulor. Sedan satte vi oss och höll upp öppningen och småfiskar simmade in. En gång var det en liten abborre som nafsade enträget på min ena tå.

Nu är det sängdags för Felix i värmen.

1 kommentar:

Miss Gillette sa...

Fin Revsandsskildring.