fredag 9 juli 2010

Sista dagen på jobbet innan semestern avklarad. Nu åker passerkortet och andra jobbrelaterade prylar i skamvrån ett tag.

Monterade krokar på två av fönstren uppe för att kunna ställa upp dem på ett kontrollerat sätt. Det är olidligt hett på övervåningen annars. Nu kunde jag få lite genomströmning av luft i alla fall. En sådan här arbetskväll är det skönt med kilt...
Dammsög sedan sovrummet uppe och gick över hela golvet minutiöst med en liten skrapa för att ta bort små torkade färgdroppar och intorkat murbruk. Petade bort allt löst i trägolvets springor med en liten skruvmejsel. Tråkigt när rollern drar med sig sådant upp annars. Jag dammsög en gång till och sedan våttorkade jag en gång med vanligt vatten för att få upp det finaste dammet. Det är lite besvärligt när jag inte har vatten däruppe. Vattnet i den grävda brunnen är så järnhaltigt att det kommer med små rostklumpar när jag tar upp det med hinken. Det är så lågt vatten i brunnen nu också och då verkar rostproblemet bli värre.

Jag vattnade också mina planteringar och satte i mig de sista fyra rädisorna av den fösta skörden.

Nu sitter jag i soffan och lyssnar på Santana och läppjar på en iskall folköl. Ikväll blir det inte mycket mer än så. Imorgon har jag däremot planerat heldag i kapellet. Då ska jag börja med att tvätta golvet med målartvätt. När det sedan torkat ska jag slipa det lite lätt. Sedan blir det nog till att våttorka med vatten en gång till innan det får vila inför målning. Jag har dock tänkt måla hela övervåningens golv samtidigt. Därför kommer jag fortsätta med samma behandling av köksgolvet och därefter hallen innan jag börjar måla överhuvudtaget. Nu kommer min färgsnurra väl till pass när jag ska välja kulör på golvfärgen. Ljusgrått kommer det att bli i alla fall.

Inga kommentarer: