fredag 23 juli 2010

Igår sov jag till halv ett som värsta tonåringen. Det var ju inte så bra när jag tänkt vara effektiv i kapellet. Jag åkte upp efter att ha stämt träff med värmepumpleverantören. Det kommer att bli M.R Kyl & Värme som ska göra installationen. Vi diskuterade placering av de olika komponenterna i det blivande apparatrummet. Jag fick veta var jag ska placera golvbrunnen i utrymmet och att jag måste regla upp golvet med 30 cm cc mellan reglarna. Vi kollade också hur vi skulle dra rören till radiatorerna. För att få en så smidig rördragning som möjligt fick jag riva ett gammalt köksskåp som ändå inte ska sitta där sedan. Skåpet var fullt med gammal färg från snickeritiden och dessa burkar samlade jag ihop för transport till tippen. Köksskåpet byggdes 1960 av en Eric. Jag frigjorde också golvytor för rördrageren som kommer och ska påbörja installationen på måndag. I detta utrymme ska jag bygga ett litet gästrum sedan. Förut var det kök som sagt.
Den värmepump som ska installeras är ju ganska kraftfull och det system som nu ska installeras inför kommande inflytt, är egentligen för litet. I första skedet ska ju bara övervåningen värmas upp. Det kan ställa till med en del problem för värmepumpen. Min vän snickaren var på besök samtidigt som M.R Kyl & Värme och han föreslog att jag skulle installera radiatorer även i blivande kök redan nu. Det rummet används för närvarande som elektronikverkstad och ska ändå värmas upp i vinter. Det var en jättebra idé och så får det bli. M.R Kyl föreslog också att vi installerar en tillfällig fläktkonvektor i vardagsrummet redan nu. Det innebär att jag kommer att ha viss värme även där i vinter och det är ju perfekt med tanke på att jag tänkt förvara diverse möbler och alla mina böcker där. Mycket bra överenskommelser denna dag.

Idag åkte jag och Jörgen till vår vän Bo Hansson i Karlskoga efter lunch. Vi behövde prata lite elektronik bl a. Sedan åkte vi tillbaka och fick genast besök av två hi-fi-kamrater från Örebro. Eftersom Jörgen underhöll dem kunde jag med gott samveta ägna mig åt förberedelser för golvmålning på övervåningen. Jag skrapade bort alla limrester från köksgolvet och tvättade med målartvätt där det behövdes. Sedan skrapade jag lite i hallen och tvättade även det. Imorgon får jag skrapa lite mera i hallen då jag upptäckte att det fanns en del gamla torkade färgdroppar där bl a. Det kommer att bli så att jag hinner måla alla golven på övervåningen en första gång imorgon. Det ser jag verkligen fram emot. Det innebär att jag snart kan flytta dit lite saker från lägenheten.

Idag var reportaget om kapellet med i lokaltidningen också. Det blev väldigt bra tycker jag.

2 kommentarer:

Miss Gillette sa...

Skriv ditt eget namn och datum för när du bygger/renoverar också! Vi gör det i vårt hus, inspirerade av att hitta morfars signaturer lite varstans. Om inte annat kommer du att bli förtjust när du själv bygger om nästa gång -- som regel glömmer man vilka år det var och det brukar vara intressant att bli påmind.

Eddie sa...

Jo jag brukar allt göra det jag också!