tisdag 27 oktober 2009

Idag har grävmaskinen stått stilla vid kapellet. Jag var på mitt ordinarie jobb som vanligt. Förhoppningsvis finns rördelar på plats imorgon bitti annars blir det en dag i kommunens tjänst igen.
Idag gjorde jag något jag aldrig gjort förut. Jag körde ihjäl en katt. De enda djur jag kört på tidigare är några fåglar. Katten kom upp ur ett dike med en sork i munnen och jag såg den inte över huvud taget. Min kollega i bilen såg den och skrek: -Neeej! Någon sekund efter det kände jag hur bilen körde över något. Vi tvärstannade och gick och tittade. Katten hade lagt sig bland några träd i åkerkanten och den var död. Jag gick till närmaste hus för att meddela at jag kört på en katt men ingen var hemma. Väl tillbaka på jobbet letade jag reda på vem som bodde i huset och ringde upp personen och meddelade vad som hänt.

Hemskt tråkigt men tyvärr oundvikligt.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Eddie!

Fy tusan. Jag känner för dig. Jag backade över vår egen katt på vår uppfart och fick slå ihjäl den.
Inte alls roligt.
Du gjorde ochså rätt att försöka få tag i ägaren till katten, Många skiter i det, de tom stannar inte utan bara kör vidare.
Kludden

Eddie sa...

Ja, det är inget vidare faktiskt. Ägaren blev ändå glad att jag ringde och berättade vad som hänt. Det var mitt ute på landsbygden det hela hände. Huset där ägaren bor låg ett litet stycke från stora vägen. På något sätt räknar man ju med att något sådant kan hända när man har en utekatt och bor så. Så fort jag flyttar upp till kapellet så vill jag skaffa katt. Kapellet ligger tyvärr vid en stor väg så samma sak kan ju hända mig sedan.

Det är sorgligt när en liten fyrbent familjemedlem försvinner så där.

Therese sa...

Våran katt Zappa blev överkörd 17 Juli men den bilisten var inte lika hedersam som du. Nu ligger han begravd bakom garaget.

Therese sa...

Inte bilisten alltså....ha ha

Eddie sa...

Underbart syftningtsfel! Hi,hi!