torsdag 17 juni 2010

Badvattenprovtagningen har börjat i vår kommun. Idag tog jag vattenprov i Sandvikarna och därmed är alla badplatser provtagna en gång i år. Det var 19 grader i vattnet som varmast och det var i Gräsviksbadet, Björneborg om jag inte minns fel. Resultaten finns på kommunens site.

Efter jobbet åkte vi förbi en kompis och hämtade en hel flyttlåda full med gamla elektronikbyggsatser för undervisningsändamål. Det blir något för Felix att pyssla med. Bl a innehåll lådan ett flertal byggsatser för radiomottagare. De flesta byggsatserna kräver dock lödning så det kanske är dags att inviga Felixen i lödandets sköna konst snart. Vi åkte sedan upp till kapellet för att vattna och måla list en gång till. En hel del seriöst arbete återstår innan jag kan slappna av och förbereda midsommar. Felix satt vid trumsetet och underhöll när jag målade. Här är en bild på det inbyggda Lesliet i Hammondorgeln. Detta Lesliet är ett hjul som snurrar. En högtalare spelar in i hjulet och hjulet har en öppning som synes. I och med att ljudet kommer ur det snurrande hjulets öppning får man en speciell tremoloeffekt som ger det karaktäristiska "Hammondorgelljudet" Lesliehjul tillverkas normalt av trä eller metall men detta är av frigolit...

Det är ingen dyrbar Hammondorgel jag sitter inne med. Detta är snarare en elorgel som fanns i många hem under 70-talet. De flesta var nog av märket Yamaha. Det fanns även andra, ännu enklare orglar i de svenska hemmen på den tiden. Detta är i alla fall en Hammond men den når givetvis inte upp till proffskvalitet. Den låter i alla fall lite grann och den går också att micka upp så den kan användas vid en spelning.

Inga kommentarer: