måndag 21 juni 2010

Imorse påbörjade vi resan till Göteborg och Liseberg. Rasan blev lång för ett 7-årigt barn men det hann inte bli alltför gnälligt. Vi käkade på Café du Nord när vi kom ner. Stället kallas också "köttbullekällaren" och är ett av mina guldkorn i Göteborg. Felix åt köttbullesmörgås och jag tog köttbullar med mos. Jag har tagit en del bilder men tyvärr så glömde jag kabeln att ansluta kameran till datorn med. Får lägga upp några bilder imorgon när vi kommer hem.
Vi gick sedan till Liseberg och stod i jättekö ca 45 minuter innan vi kom in. Väl inne ville Felix direkt åka Flumride och så fick det givetvis bli. Vi åkte t o m två gånger på raken och stackars Felix blev helt genomblöt. Som tur var hade han ombyte med sig och han fick byta allt utom strumporna. Det gick att vrida ur kalsongerna. Sedan åkte vi Balder. Det var nästan så jag ångrade mig när jag stod i kön. Lura med Felix på något dylikt... Berg-och-dalbanan Balder är helt byggd i trä. Den ser ut som en ordnad brädhög. Helsicke vad det gick. Felix trodde han skulle tappa skinnet sa han efteråt. Vi softade sedan med spegelhuset och veteranbilarna.
Sedan ville Felix till hotellet. Jag tyckte väl att det var väl kort tid att tillbringa på Liseberg för de 775:- som besöket gick på. Vi tog och åkte pariserhjulet i alla fall och när vi väl var uppe på toppen av kullen gick vi på 3-d bio också. När vi skulle gå pågick genrepet för "Lotta på Liseberg". Vi fick se Markoolio live och det tyckte förstås Felix var stort. Sedan sjöng Lisa Nilsson och med på gitarr hade hon "Teka Puck" från Dag Vag. Det tyckte jag var kul.

Vi tog spårvagnen ner till Brunnsparken och gick in i Nordstan och köpte en liten Legobyggsats. Det ingår liksom i våra små utflykter. Sedan gick vi till hotellet så han fick bygga ihop Legot. Imorgon blir det Universeum och kanske Paddan, vi får se.

Fick meddelande från grabbarna hemma i kapellet att nu är larmet installerat. Känns bra att det händer saker där även när inte kapellmästaren är hemma. ;-)

3 kommentarer:

Therese sa...

Låter skitkul! Undrar om jag skulle kunna lura med nån av mina grabbar på en Balderfärd. Jag är inte såå säker på det men jag vet att JAG vågar. Om det känns som om man ska tappa skinnet låter det som något för mig. Ha ha. Hoppas ni har det bra även i dag.

Per sa...

Hoppas ni haft bra väder i Gbg. Här skiner solen!
Larmet är på plats å jag har programmerat det så det funkar som det ska.
Idag blir det en koll på Delningsfiltret som strulat.
Synes i Kapellet!

Eddie sa...

Kommer upp imorgon strax efter 9, Per!

Man måste vara 130 cm för att få åka Balder, Therese så den ena av den blir kvar på marken. Det var otroligt häftigt men jag tror inte Felix gör om det i första taget.