torsdag 23 december 2010

Dagen före julafton. Allt tycks vara klart inför morgondagen. Idag har jag lagt in julens enda sillinläggning. Det är så besvärligt att bereda mat i detta lilla kök så jag får verkligen bjuda till för att överhuvudtaget åstadkomma något. Jag har gjort senap idag också men det ska tillsättas några matskedar cognac till den imorgon. Jag har ingen sådan men Felix mamma har en flaska hemma. Jag får lite cognac av henne så får hon hälften av senapen.

Idag har vi för övrigt inte gjort någonting, jag och Felix. Han är förväntansfull inför morgondagen. Vi har spelat Uno en stund och slappat.

Jag har ett litet doftproblem i kapellet. Det verkar som om avluftningen till avloppet mynnar på vinden. I och med att jag har uppvärmt på övervåningen så bildas undertryck där vi bor. Luften från vinden sugs in genom otäta dörrar och andra otätheter så därför luktar det inget vidare här där vi lever och bor. Jag måste se över det när det blir lite varmare och dra upp avluftningen över taktäckningen. Så här kan vi inte ha det. Det går ändå bra när man är inne hela dagen men när man kommer utifrån känner man avloppslukten tydligt.

Imorgon firar vi hos Felix mamma. Sedan åker jag hem till det tomma kapellet men det är OK för mig. Jag är inte så mycket för julen men nu är det ju lite roligt när Felix är så förväntansfull.

4 kommentarer:

Miss Gillette sa...

Säger precis som du: för egen del bryr jag mig inte om julen, men tjejernas förväntan smittar. Vi har just klätt färdigt granen, tills den riktigt knäar under tyngden av allt pynt. Det är en riktig barockgran, inte alls som jag själv skulle ha föredragit den. Men de små fick bestämma. Och det var häftigt att bara ge sig hän och tokpynta.

Eddie sa...

Jag blir nog ändå lite avundsjuk känner jag. Jag tror nog att Felix skulle gilla att klä en gran men en sådan finns inte i min värld. Jag har inte ens tänkt tanken på gran. Ingen övrig julpynt heller.
Här ser det ut som vanlig och den enda skillnaden är att han dricker julmust istället för Oboy.

Miss Gillette sa...

Jag är verkligen periodare på jul och pynt, men en sak jag alltid kör hårt med är adventsbelysning. När det är så mörkt och kallt ute att man kan bli galen blir jag avsevärt gladare av att ha myslys överallt. Så det är mycket stjärnor och slingor och ljusstakar och ljuslyktor och dylikt krafs överallt. Inga tomtebonader och sånt, dock; inte den typen av pynt.

Men det är klart, det tar flera månader innan alltihop sen är nertaget och undanstädat igen och då är man ju rätt less på det. Även om det har räddat det mentala livet på en då i början, det vill säga nu i advent.

Eddie sa...

Jo, lite elljusstakar vill jag allt ha jag också. Sedan bränner jag en kandelaber med stearinljus varje kväll.