lördag 18 december 2010

Felix spelar små snuttar på sin keyboard och provar de olika ljuden och effekterna. Han spelar delar ur signaturmelodin till Harry Potter och försöker sig på "Billie Jean" och "We will rock you". Han tycks höra när han träffar rätt ton och det bådar ju gott.

Jag har legat och läst och slumrat idag. För er som inte läst "Parfymen" av Patrick Süskin, kan denna rekommenderas. Läste just ut "Kung Kol" av Upton Sinclair och den var också väldigt bra.

Jörgen kom på besök med ett loppisfynd. En 110-volts transformator som skulle repareras. Vi satt i verkstaden en stund och pratade medan han lagade den. Jag kollade mössens framfart lite och upptäckte att det inte bara fågelfröna som är intressanta för dem. Min kära arbetsskjorta har de gett sig på av någon oförklarlig anledning. Vad trött man kan bli.

Sitter nu och tar en pilsner och lyssnar på Jimi Hendrix. Det blir en egen musikkväll i kväll igen. Inte helt fel!

4 kommentarer:

Daniel sa...

Har tidigare bara last The Jungle av Upton Sinclair, men efter din rekommendation ska jag nu ge mig i kast med Kung Kol.

God Jul!

Miss Gillette sa...

Parfymen är enastående. Men se inte filmen nu när du läst boken: det är en sällsynt okänslig filmatisering som inte förmår fånga några som helst nyanser, det blir liksom bara en mord- och psykopathistoria av alltihop, helt oigenkännligt.

Vad Kung Kol lika deprimerande som Vildmarken?

Eddie sa...

Kung Kol var inte lika deppig men det är samma eländiga tema.

Eddie sa...

God Jul Daniel!

Kollar efter flygbiljetter till NYC nästan varje dag nu men än är det för dyrt. Jag ska åka över igen på min födelsedag den 6 maj har jag tänkt.